Ibiza land van liefde – Mireille van Hout

9200000046204742

Anna en een paar vrienden stichten een hippiecommune op Ibiza waar ze leven in ultieme vrijheid. Op een dag vertrekken Anna en haar dochter echter halsoverkop van het eiland. Jaren later probeert haar inmiddels volwassen dochter te ontdekken wat destijds de reden was voor het plotselinge vertrek van Ibiza.

Mijn mening

‘Ibiza land van liefde’ zat in de goodiebag van de Winter BBB en ondanks dat het geen boek is dat ik zelf zou uitkiezen, was ik na de presentatie van Mireille van Hout wel benieuwd geworden naar dit boek.

Het verhaal van ‘Ibiza land van liefde’ is wel ok, het leest prima weg door de vlotte schrijfstijl van Mireille van Hout maar ik had graag wat meer verdieping willen zien. De verhalen van Anna en Sue lopen nogal door elkaar en spelen zich af in afwisselende tijden. Dat nam bij mij op sommige momenten de vaart weg.

Ik ergerde me heel erg aan het karakter van Anna, die elke keer voor zichzelf lijkt te kiezen ondanks dat ze een dochter heeft. Dat zorgde er wel weer voor dat ik medelijden kreeg met Sue, want om eerlijk te zijn, hoop ik niet dat veel mensen zo’n egoistische moeder hebben. Poeh, dat lijkt me toch wel heel pittig om mee op te groeien.

Op momenten was het verhaal van ‘Ibiza land van liefde’ intrigerend, omdat er steeds kleine hints achter werden gelaten, waardoor je wilde weten wat er nou precies op Ibiza is gebeurd. Dat zorgde ervoor dat ik het boek niet links liet liggen, maar door bleef lezen.

Eindoordeel

Ik moet zeggen dat ‘Ibiza land van liefde’ mij op momenten raakte, zeker door de relatie tussen Anna en Sue, maar dat de opzet de vaart uit het verhaal haalde. Ik ben daarom niet heel enthousiast over dit boek, maar omdat het wel intrigeerde, vond ik het ook niet heel slecht.

Specificaties

Ibiza land van liefde by Mireille van Hout
Published by Ambo Anthos
Genres: Roman
Pages: 266
ISBN: 9789026330964

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56e814131b72a_selected-products” products=”9200000046204742,9200000047147269″ name=”ibiza land van liefde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Ibiza land van liefde – Mireille van Hout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *