Films en series #9

Films en series 9

Afgelopen tijd keek ik flink wat films en wat minder series (nou ja, behalve dan mijn standaard series). Als je nog tips hebt voor series (vooral op Netflix), laat het me zeker weten!

Star Wars

SW-THE-FORCE-AWAKENS

Wanneer Kylo Ren en de sinistere First Order uit de as van het Keizerrijk herrijzen, is Luke Skywalker
vermist terwijl het sterrenstelsel hem het hardst nodig heeft. Het is aan Rey, een wrakverzamelaar uit de
woestijn, en Finn, een voormalig Stormtrooper, om de krachten te bundelen met Han Solo en Chewbacca
in een wanhopige zoektocht naar de enige hoop om vrede te brengen in het sterrenstelsel.

We gingen naar deze film omdat mijn dude mega Star Wars fan is. Ik heb de films wel gezien, maar vond er weinig aan. Toen ‘Star Wars: The Force Awakens’ begon, zat ik erbij alsof ik naar een Chinese soap aan het kijken was. Ik snapte er weinig van en vond er ook niet veel aan. Na een half uur was dat gevoel voorbij en vond ik de film wel heel tof. Uiteindelijk genoot ik er ook van. Maar waar ik wel echt moeite mee heb is 3D en dan helemaal IMAX 3D. Toen ik de bioscoop uit kwam, wilde ik alleen maar in een stille en donkere ruimte gaan liggen. Ik was helemaal kapot. Misschien komt het doordat ik zelf een bril heb en dus eigenlijk twee brillen op heb, ik weet het niet. Een beetje jammer wel.

Black Mass

Black Mass

Whitey Bulger (Johnny Depp), de broer van een staatssenator en de meest beruchte gewelddadige crimineel in de geschiedenis van Zuid-Boston, wordt een FBI- informant om een maffia familie te grazen te nemen.
In 1970 zuid Boston overtuigt FBI agent John Connolly (Edgerton) de Ierse gangster Jimmie “Whitey” Bulger (Depp) samen te werken met de FBI om een gemeenschappelijke vijand te elimineren: de Italiaanse maffia.

De film vertelt het verhaal van deze onheilige alliantie, die volledig uit de hand loopt, waardoor Whitey de rechtshandhaving kan ontlopen. Hierdoor kan hij steeds meer macht verwerven en groeit uit tot een van de meest meedogenloze en invloedrijke gangsters in de geschiedenis van Boston.

Ik hou van Johnny Depp en ik hou van maffiafilms. De combinatie van die twee is echt mijn ultieme droom. Mijn favoriete film is dan ook Public Enemies, helemaal door de sfeer die daar omheen hangt. ‘Black Mass’ is echt totaal iets anders, Whitey Bulger is echt bizar creepy en de rillingen liepen dan ook vaak over mijn rug. Johnny Depp is onherkenbaar in zijn rol als Whitey en Benedikt Cumberbatch heeft een Amerikaans accent, te freaky gewoon. Wel echt een aanrader als je van dit soort films houdt.

High School Musical

high school musical

Dankzij een onvrijwillig karaoke-optreden op oudejaarsavond ontdekken de ambitieuze basketbalaanvoerder Troy en het verlegen wiskundegenie Gabriella hun gemeenschappelijke zangtalent. Als ze auditie doen voor de hoofdrollen in de schoolmusical en zich voor de tweede ronde weten te kwalificeren, is de wannabe-diva Sharpay behoorlijk kwaad. Ze laat dan ook geen kans voorbijgaan om de audities voor de beide nieuwkomers te verpesten. Tegelijkertijd proberen ook Troys basketbalploeg en Gabriella’s wiskundeteam de twee tegen elkaar op te stoken. Zullen Troy en Gabriella erin slagen hun teams bij te staan en toch hun hartenwens te vervullen?

Tja, dit is echt een van mijn guilty pleasures. Ik zet ‘High School Musical’ vaak op als ik een achtergrond film wil hebben, dus terwijl ik iets anders doe. Ik pik stukjes mee en zing de liedjes mee, verder is de film niet zo boeiend dat je alleen naar de film wilt kijken. Maar toch, ik kijk ‘m minstens eens per jaar en dans en zing dan vooral mee met de film.

High School Musical 2

high school musical 2

School’s out for summer and the East High Wildcats are ready to make it the time of their lives after landing jobs in a wealthy country club owned by Sharpay and Ryan’s family.

Net als deel 1 van de film is ook ‘High School Musical 2’ lekker cheesy en zit er flink wat rivaliteit in tussen Sharpay en Ryan en de rest van de groep. (Toen ik trouwens de omschrijving van Bol.com haalde, kwam ik erachter dat deze totaal niet klopt!)

The Walk

thewalksmall

In 1974 verzamelt koorddanser Philippe Petit een team om zich heen om zijn grootste droom te verwezenlijken: de oversteek maken tussen de Twin Towers op slechts een stalen kabel. In de ochtend van 7 augustus begint hij aan die poging.

Ik heb geen idee waarom we deze film zijn gaan kijken, maar ondanks dat de film 2 uur duurt en er vrij weinig gebeurd, vond ik de film toch boeien. Aan het einde, als Philippe over de kabel naar de andere toren gaat lopen, kreeg ik het echt benauwd en zat ik toch op het puntje van mijn stoel. Dit is wel meer een filmhuis film, want de vaart zit er niet in. Maar Joseph Gordon Levitt is echt geniaal in deze rol en zijn Franse accent is bewonderenswaardig.

The Butler

The_Butler_poster

In The Butler kruipen Oscarwinnaar Forest Whitaker en grootheid Oprah Winfrey in de huid van butler Cecil Gaines en zijn vrouw Gloria. We volgen het leven van butler Cecil die gedurende drie decennia zeven Amerikaanse presidenten diende. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Eugene Allen, die vanaf 1952 daadwerkelijk butler was van zeven Amerikaanse presidenten waaronder Richard Nixon, John F. Kennedy en Ronald Reagan.

Deze film keek ik omdat ie vrij vaak genoemd werd in het boek ‘De residentie’ wat ik pas las. Omdat ik de verhalen in het boek leuk vond, was ik ook benieuwd naar de film. Ook deze duurt ruim 2 uur, maar ik heb me echt geen moment verveeld. Ik snap echt niet waarom ik deze film gemist heb toen ie uit kwam, want de cast is echt groots. Het is met momenten echt een heftige film omdat het niet persé gaat over het leven van Cecil, maar vooral ook over het afschaffen van de rassenscheiding in Amerika en de gevolgen daarvan. Ik vond Forest Whitaker echt een geniale acteur voor deze rol, hij past perfect. En ja, Oprah is ook goed, net als Lenny Kravitz. Echt een film die je moet zien.

House of Cards

house-of-cards-gallery-970-80

Ik heb bewust gekozen om niet de synopsis te vermelden, want als je de eerste drie seizoenen niet gezien hebt (shame on you!), dan kom je flink wat spoilers tegen. Echt, wat een geniale serie is ‘House of Cards’. Er gebeurt in een aflevering soms heel veel en soms heel weinig, maar het blijft toch boeien. Claire en Frank zijn ratten die iedereen tegen elkaar uitspelen om hun doel te bereiken. Ook al wordt gezegd dat de Amerikaanse politiek niet echt op deze serie lijkt, kan ik me voorstellen dat er wel mensen zijn die iets minder ratterig zijn dan de Underwoods en dat het in deze serie flink wat aangedikt is. Als je nog niet aan deze serie bent begonnen, doe dat dan nu!

Wat keek jij de afgelopen tijd?

One thought on “Films en series #9

  1. Ik heb pas de eerste aflevering van Fuller House gekeken. Ik keek Full House vroeger vaak, en vond vooral de nostalgie leuk, maar verder was het niet superspeciaal. Verder keek ik New Girl (die blijft gewoon leuk).Over House of Cards hoor ik ook echt alleen maar goede dingen, maar heb het nog nooit gezien. Moet ik toch maar snel eens gaan kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *