Rode letters – Anne Bishop

rode letters

Meg Corbyn is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen – waar de menselijke wet niet geldt…
Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten.

Mijn mening

‘Rode letters’ van Anne Bishop zat in de goodiebag van de Winter BBB en omdat ik ineens begreep dat Urban Fantasy echt wel wat voor mij is, kon ik niet wachten om hierin te beginnen. Het verhaal van ‘De Anderen’, waar ‘Rode letters’ het eerste deel van is, is niet helemaal urban te noemen, want de wereld zoals wij die kennen is toch een beetje anders in dit boek. Er is wat aan de geschiedenis veranderd en de ‘Anderen’, wolven, kraaien en andere figuren spelen een grote rol daarin. Daar moest ik even aan wennen, zeker ook omdat de dagen van de week andere namen hadden. Dat duurde even, maar toen ik dat eenmaal doorhad, was dat geen storend element meer.

Voor de mensen die, net als ik, bij het woord ‘fantasy’ een beetje de kriebels krijgen, geloof me, er is meer fantasy dan je denkt. Buffy, Supernatural en Charmed, dat wordt ook onder fantasy geschaard en daarom kwam ik erachter dat ik fantasy, en dan met name het subgenre urban fantasy, echt wel tof vind. Fantasy alleen klinkt gewoon zwaarder en heftiger dan het is, tenminste dat was mijn gevoel.

Goed, dan ‘Rode letters’. Ik moest er even inkomen, want er zijn wat zaken in het boek anders dan in onze wereld. Gelukkig legde Anne Bishop die duidelijk uit en voelde ik me vrij snel thuis in de wereld van Meg. De spanningsboog in het verhaal is niet altijd even hoog, maar dat vond ik in dit boek niet echt nodig, omdat je de wereld gewoon moet leren kennen en dat heeft ook tijd in het verhaal nodig. Dat er spanning in zit, dat lijkt me duidelijk. Die spanning is ook nodig voor de ontwikkeling van het verhaal, hoewel dat met vlagen kwam en ging. Ben je eenmaal ruim over de helft in ‘Rode letters’, dan gebeuren er steeds meer zaken die je nieuwsgierig maken en dan wordt het pas echt spannend.

Op een gegeven moment zat ik zo in het verhaal dat ik bijna verwachtte Simon tegen te komen en ik me afvroeg hoe het met Meg was terwijl ik niet aan het lezen was. Het einde is dan wel gesloten, ik ben toch wel benieuwd hoe het verder gaat!

Eindoordeel

‘Rode letters’ is het eerste deel in de ‘Anderen’ serie van Anne Bishop. Een spannend eerste deel en ik kijk dan ook uit naar de volgende delen in deze serie. Ben je fan van Buffy of Supernatural, dan is dit echt een aanrader.

Specificaties

Rode letters by Anne Bishop
Series: De Anderen #1
Published by De Fontein
Genres: Fantasy
Pages: 544
ISBN: 9789026137518

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56deea602466c_selected-products” products=”9200000037297229,9200000051833401″ name=”rode letters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Rode letters – Anne Bishop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *