Wie is de Mol? Finale

wie is de mol

Tja, zaterdag was het zover, de finale van ‘Wie is de Mol?’. Al de hele dag voelde ik me als een kind op kerstochtend, wachtend tot je eindelijk de kadootjes uit mag gaan pakken. Ik ging samen met mijn dude bij mijn ouders eten, waar mijn tante en nichtje ook waren. We hebben met z’n zessen een poule opgezet, er was dus geld te winnen! We speelden een spelletje (of drie) Jenga voordat de finale begon.

En ja, dan is het half negen en zit je met z’n allen gespannen op de bank. Misschien waren we nog zenuwachtiger dan de finalisten, maar dat wachten… Dat duurde lang. Natuurlijk keken wij, net als de kandidaten, terug op negen geweldige weken. Het was echt weer een superseizoen en altijd het hoogtepunt van mijn jaar. Ik kijk nu al weer uit naar het volgende seizoen. Maar ook, jaar na jaar, kijk ik uit naar de ironie van Art Rooijakkers. Wat mij betreft is hij echt de leukste presentator van ‘Wie is de Mol?’. Je ziet de kandidaten altijd een beetje ineen kruipen als Art ze wijst op de geldbedragen die ze binnen hadden kunnen halen. Ik geniet ervan!

Maar goed, dan is het wachten eindelijk afgelopen en wordt de Mol bekend gemaakt. En ja, dat wisten we eigenlijk al vanaf de opdracht in het klooster, waar de uitspraken van de oud-mollen in combinatie met de laatste letters naar Klaas en Mol leidde. Daarnaast wees Art in de eerste aflevering naar Klaas (de titel ‘wijsmaken’ was daar een hint naar) en waren de getallen 1000, 900, 700 en 600 die we op de geldklokken zagen een hint naar zijn geboortejaar. Alle hints kun je op de site van ‘Wie is de Mol?’ vinden.

Wat ik eigenlijk nog leuker vind dan de aanwijzingen, zijn de molacties. Ik vond het inderdaad al opvallend dat Klaas in de eerste opdracht gelijk al €1000 voor de pot verdiende, maar dat bleek uiteindelijk een strategische zet. Het feit dat niemand met Klaas meeging bij het openen van de kist bij de Taíno tekens vond ik al vreemd en dat bleek logisch, hij liet de andere €1000 gewoon in de kist zitten!

Wat uiteindelijk voor mij te overduidelijke hints waren die richting een kandidaat zouden leiden, zoals met Rik vorig jaar, waren dus duidelijke hints richting de mol. Aan de ene kant vond ik dat wel een beetje jammer, maar ik snap het vanuit de regie ook wel. Omdat ‘Wie is de Mol?’ van de donderdagavond naar de zaterdagavond verplaatst is, wordt er nieuw publiek aangesproken, mensen die misschien nog nooit een aflevering gezien hebben. Daar moet je het ook leuk voor maken en dan is het misschien minder leuk voor de die-hard molloten.

Ik heb in ieder geval genoten van dit seizoen, ondanks de duidelijke aanwijzingen. Ik vond ook dat er genoeg naar de andere twee finalisten leidde en daarom was het als molloot ook nog leuk om naar te kijken. Volgend jaar ga ik zeker weer kijken!

Wat vond jij van dit seizoen van ‘Wie is de Mol?’? Had je door dat het Klaas was?

5 thoughts on “Wie is de Mol? Finale

 1. Ik denk nog steeds dat het Annemieke was! ;-)

  Ik ben geen echte fan – ik heb de meeste uitzendingen (ook de finale) pas op zondag of maandag gekeken omdat ik straal vergeten was dat het op zaterdagavond was. Maar toch leuk om te zien! Een van de heel weinige programma’s op de Nederlandse tv waar ik naar kijk.

  Bedankt voor alle blogs over Wie is de Mol? Ik vond het erg leuk dat je hier twee keer per week iets over schreef. Ik keek al uit naar jouw verslag van de finale.

  1. Haha ja he, zij was ook echt flink verdacht bezig!

   Wat leuk om te horen, dank je wel! Ik ga hier zeker volgend jaar weer over bloggen, ik vond het erg leuk om te doen!

 2. Hoewel ik op Klaas zat als mol had het me niet verbaasd als het toch een van de anderen was geweest uiteindelijk. De aanwijzingen waren idd best duidelijk af en toe, maar de ware molloot wordt natuurlijk dan juist achterdochtig en denkt “zo eenvoudig kan het toch niet zijn”. Erg jammer dat het weer afgelopen is.

  Art is inderdaad een erg goede presentator, hoewel ik de eerste paar seizoenen dat hij presenteerde nog regelmatig dacht dat hij toch stiekem de mol was ;-)

  Bedankt voor je leuke blogs over Wie is de Mol het afgelopen seizoen. Hoefde ik zelf tenminste niet op zoek naar al die aanwijzigen :-)

  1. Ja, het was misschien iets te eenvoudig. Ach, we hebben in ieder geval genoten! Dank je wel, ondanks dat het veel werk was, vond ik het wel leuk om te doen!

 3. Zelf vond ik dit seizoen stiekem behoorlijk tegenvallen. Er was eigenlijk al van aflevering twee zoveel bewijs dat Klaas de mol was en hierdoor was mijn kijkplezier toch echt een beetje weg. En toen hij bij de opdracht met de bootjes maar 1000 euro uit de kist halen wist ik het zeker! Eigenlijk is dit wel het eerste seizoen dat ik wist wie de mol was, maar stiekem maakt dat het voor mij minder leuk..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *