Wie is de Mol? Hints #9

wie is de mol

Vandaag deel ik niet alleen de hints van aflevering 9 van ‘Wie is de Mol?’ maar zet ik alle hints op een rijtje. Ik heb afgelopen week alle uitzendingen opnieuw gekeken en heb alle opvallende zaken opgeschreven. Het was even een marathon, maar of ik eruit ben?

Annemieke

Annemieke neemt bij heel veel opdrachten de leiding. Als anderen de leiding nemen, dan lijkt Annemieke er vooral bij te hangen en gewoon te volgen, soms leidt ze zelfs mensen af. Vaak vergeet ze belangrijke details en merkt ze pas laat op ‘Oh ja, dat hadden we nog moeten doen’. Dit soort dingen kosten tijd en vaak mislukken de opdrachten dan ook.

Ze kiest vaak voor zichzelf, zoals bij de ‘Kiezen of delen’ opdracht, waar ze 3 jokers en -€500 ophaalt. Tijdens de laseropdracht pakt ze nog snel een verdubbelaar, maar wordt op het laatste moment nog afgeschoten.

Annemieke geeft aan het begin van het seizoen aan dat ze geen Spaans spreekt, maar wel wat kennis heeft van talen. Gedurende het seizoen spreekt ze de ene aflevering helemaal geen Spaans, maar de andere aflevering is haar Spaans ineens heel goed.

Verder verspreekt Annemieke zich tijdens de restaurantopdracht, ze heeft het over ‘Molina’ in plaats van ‘Molino’. Annemieke haalt bij de tv-opdracht €1000 op, door 4 goede woorden te gokken. Maar omdat we niet hebben gezien dat Art haar dit geld gaf, kan het net zo goed uit de pot gekomen zijn.

Klaas

Klaas zorgt voor flink wat geld in de pot, zeker tijdens de eerste aflevering, daar haalt hij €1000 op. Verder is Klaas niet echt een gemotiveerde kandidaat, hij haalt best wel wat geld op, maar op momenten lijkt hij meer tijd te rekken dan te willen winnen. Hij ziet makkelijk dingen over het hoofd die belangrijk zijn, maar echt mollenstreken zie ik bij hem niet.
Wat wel opviel is dat hij bij de memory opdracht €1000 uit de kist haalt, maar niemand van de kandidaten gaat met hem mee, dus er kan net zo goed meer geld in die kist hebben gezeten.

Tijdens de ‘verschillen’-opdracht luistert Klaas niet naar de aanwijzingen van Cecile, verschoof de tafel nog even en meet in inches en niet in centimeters.

Op internet kun je genoeg hints naar Klaas vinden, de kruizen in elke aflevering (Klaas van Kruistum), het geld waar de foto van Klaas uit kan komen en ga zo maar door. Het zijn hints die best duidelijk zijn, maar is dit een trucje van de montage van ‘Wie is de Mol?’?

Tim

Het begint met de metro-opdracht al dat Tim in beeld komt met ’16’, is hij de 16e mol?

Tim zegt twee keer als het over de achterkant van het geld gaat ‘I’m on it’ en ‘She got me’. Is dat een hint?
Maar Tim kan ook goed de kandidaat zijn. Hij fietst wel alle enveloppen voorbij op het strand, maar haalt daar wel €400 binnen door de goede enveloppen te zoeken. Hij rent tijdens de zoutveldenopdracht naar de andere kant van de velden, helemaal buiten het speelveld, heeft moeite met woorden doorgeven tijdens de vertaalopdracht en zegt zelfs tijdens zijn biecht dat hij alle woorden van Rop uit zijn hoofd kent, maar dit zijn de woorden van Annemieke. Hij tikt bij een van de laatste opdrachten gene scherm af, maar kiest gekke routes om de schermen te bereiken.

Tim is de enige met wie Art geen een op een contact heeft gehad tijdens dit seizoen.

Follow the money

Tim heeft in aflevering 5 €400 en in aflevering 7 €300 binnengehaald.
Annemieke haalt in aflevering 3 €500 op, trekt daar in aflevering 4 weer €500 vanaf. In aflevering 6 haalt ze €300 op en trekt daar in aflevering 7 weer €250 vanaf. In aflevering 8 tikt ze 2 schermen aan, wat haar €18 en €184 oplevert. In aflevering 9 zorgt ze voor €1000, maar waar deze vandaan komen, weten we niet.
Klaas haalt in aflevering 1 €1000 op, zorgt in aflevering 2 voor €200 en in aflevering 8 voor -€13.

Algemeen

De titels van de afleveringen, daar kan ik echt niets mee:

  1. wijsmaken
  2. het laatste woord, letterlijk
  3. wie schrijft die blijft
  4. minder dan je denkt
  5. 3 al weg, 7 over
  6. misplaatst
  7. iets is niets
  8. min of meer uitzonderlijk
  9. fotofinish

Wat Miranda trouwens nog was opgevallen dat op nu.nl de opmerking stond ‘2 miljoen kijkers zagen gisteren het vertrek van Annemieke’. Het bericht werd heel snel weer aangepast, maar dat is wel opvallend. Was het een hint of gewoon een menselijke vergissing?

Conclusie

Wie nou die mol is? Ik heb echt geen idee. Er zijn voor alledrie wel hints, opvallende dingen en aanwijzingen te vinden. We zullen het zaterdag merken bij de echte finale van ‘Wie is de Mol?’, ik kan echt niet wachten.

Wil je alle recaps en hints nog eens teruglezen? Dat kan hier. Veel kijkplezier zaterdag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *