Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

duizend stukjes van jou

De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…

In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken…

Mijn mening

‘Duizend stukjes van jou’ sprak me al gelijk aan, alleen al door de cover. Het reizen tussen verschillende dimensies, tja, daarvan wist ik niet wat ik daarvan kon verwachten. Daar twijfelde ik dan ook wel over, is dat wel wat voor mij? Maar in het kader van mijn horizon (oftewel genres) verbreden, besloot ik dat ik er met een open blik naar zou kijken en me niet zou laten leiden door die twijfels.

En dat is maar goed ook, want ‘Duizend stukjes van jou’ is zo ontzettend tof! Het reizen tussen dimensies is even wennen, vooral ook omdat pas vrij laat in het boek uitgelegd wordt wat er met je lichaam gebeurd als je naar een andere dimensie gaat, maar de dimensies waar Marguerite in terecht komt zijn zo onwijs gaaf. Vooral de Russische dimensie vond ik onwijs tof en zo goed uitgewerkt.

Het verhaal kabbelt wel een beetje door, er gebeurt niet heel veel behalve het reizen tussen de dimensies en de ontwikkelingen voelen vooral traag. Het lijkt alsof Marguerite vooral bezig is met overleven in de dimensies dan achter Paul aanzitten. Maar op een gegeven moment komt daar wel verandering in en vooral de tweede helft van het boek vond ik wel spannender worden. Het einde is dan echt een knaller en komt zo onverwacht dat ik onwijs benieuwd ben naar het volgende deel.

Eindoordeel

‘Duizend stukjes van jou’ is op momenten wat traag, maar dat wordt goedgemaakt door de toffe dimensies waar Marguerite door reist. De werelden zijn uitgebreid en Claudia Gray kent elke hoek en personage en dat krijgt van mij pluspunten. Een tof eerste deel in een serie waar ik graag snel mee verder wil!

Specificaties

Duizend stukjes van jou by Claudia Gray
Series: De vuurvogel #1
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Young Adult
Pages: 336
ISBN: 9789402705003

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56d30575616ef_selected-products” products=”9200000047395299,9200000049961875″ name=”duizend stukjes van jou” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *