Wie is de Mol? Aflevering 9

wie is de mol

De dag die je wist die zou komen.. Komt volgende week pas. Vanavond de meest flauwe aflevering van ‘Wie is de Mol?’, de aflevering voor de finale, waarbij je niets te horen krijgt.

Ik zit nog steeds in mijn tunnel, ik heb vandaag geprobeerd niet heel erg op Annemieke de Mol te letten.

Opdracht 1

Opdracht 1: Straatleven

Het drietal moet foto’s namaken op verschillende locaties. Ze krijgen per goede foto €200 en als ze allevijf de foto’s goed hebben, krijgen ze €1500 voor de pot.

Wat opvalt tijdens deze opdracht is dat Tim en Annemieke vooral tijd aan het rekken zijn, Tim door elk detail goed te proberen te krijgen en Annemieke door bijvoorbeeld een riem te zoeken terwijl ze die zelf om heeft. Maar ook het aansporen van de mensen die meewerken lukt Annemieke niet goed. Klaas valt niet zo erg op in deze opdrachten, behalve in de biechten waar hij zijn ergernis voor Tim uit.

De groep maakt vier foto’s, waarvan er drie goed zijn. De man met de vis is niet goed omdat de vis naar de verkeerde kant hangt. Een detail dat Tim over het hoofd had gezien. De groep verdient €600 voor de pot, maar omdat Annemieke die kwijt is geraakt, weten we niet of dat geld nou echt in de pot komt.

Opdracht 2

Opdracht 2: Van voor naar achteren

In deze opdracht moet de kandidaat met zijn ogen op zijn rug een camera om, waarbij diegene geen toeristen mag filmen. Als dat lukt, kan er geld voor de pot verdiend worden. Maar dat geld moet wel gevonden worden. Klaas staat met zijn hoofd op de briefjes van €10, Tim op de briefjes van €20 en Annemieke staat op 1 briefje van €500.

Klaas wordt bij deze opdracht naar voren geschoven als kandidaat die zijn ogen op zijn rug heeft. Tim kiest daarvoor en Annemieke is het daar niet zo mee eens. Sleutelpositie voor de mol is of met de camera op je borst lopen of voorop de camera leiden.

Klaas lijkt een aantal keer toeristen op de camera te zetten, maar als Art de film bekijkt, is dit toch niet zo. Annemieke pakt tussendoor geld, waarvan ze later beseft dat Klaas dat had moeten pakken. De chaos is in deze opdracht ook weer compleet, want er is maar €50 verdiend voor in de pot. De mol is in ieder geval goed bezig geweest, want het briefje van Annemieke is nooit gevonden.

Test

En dan komt het moment waar je op hebt zitten wachten. De test. Niet 20 vragen, maar 40 vragen over de identiteit van de Mol. Klaas denkt dat Tim de Mol is, Tim denkt dat Klaas de Mol is en Annemieke zit ook op Klaas. De mooie beelden van de Dominicaanse Republiek wisselen af met shots van de test en de kandidaten. Het duurt en het duurt maar.

Dan staan ze eindelijk bij Art. Als Art elke kandidaat langs gaat, denk je ‘Nee, die is niet de Mol! Of.. toch wel?’. En dan spreekt Art die verlossende woorden. Wie is de Mol?

Dat zie je.. volgende week.

Pffff, ik ben twintig jaar ouder geworden en ben er weer keihard ingetrapt. De afgelopen week heb ik het hele seizoen van ‘Wie is de Mol?’ gekeken en heb ik hints verzameld. Aanstaande dinsdag komt er een hints-compilatie-blog online. Heb jij hints die ik echt moet noemen? Laat ze achter bij de reacties!

One thought on “Wie is de Mol? Aflevering 9

  1. haha, ja, dat is het meest vreselijke moment van het hele seizoen. Ook al weet je al dat volgende week pas die ontknoping is. Zelf blijf ik bij Klaas, Annemiek als winnaar en Tim dus als verliezer. Op nu.nl stond vanmorgen trouwens even heel kort “2 miljoen kijkers zagen gisteren het vertrek van Annemiek”… Kan me niet voorstellen dat zij al een (onder embargo) bericht van de ontknoping hebben, maar het is wel vreemd. Nou ja, volgende week gaan we het zien (al zit ik net die avond in het theater, argh, al die afleveringen gewoon direct kunnen kijken en net de ontknoping dus niet). Ben benieuwd naar je recap met alle aanwijzingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *