Live, love, run – Annemerel de Jongh

IMG_20160210_174147

Annemerel de Jongh was nooit bijzonder sportief, totdat ze op haar 17e het hardloopvirus te pakken kreeg. Nu maakt niets haar gelukkiger dan het lopen van marathons. Hoe ze van hardloophater hardloopliefhebber is geworden vertelt ze in Live, Love, Run. Aan de hand van persoonlijke anekdotes, praktische tips en recepten vertelt ze je alle ins en outs van het hardlopen: hoe je het beste kunt beginnen, hoe je het volhoudt, wat je aantrekt, hoe je zorgt dat je geen blessures krijgt (en wat je moet doen als je er toch mee te maken krijgt) en nog veel meer. Na het lezen van dit boek kun je niet anders dan je hardloopschoenen aantrekken en van start gaan.

Mijn mening

Ik volg het blog van Annemerel de Jongh al echt jaren, ik leef met haar met tijdens de vele wedstrijden die ze loopt en dat allemaal terwijl ik geen hardloper ben. Ik heb een paar jaar geleden ruim een jaar hardgelopen, maar door omstandigheden ben ik ermee gestopt. En toen kwam het boek van Annemerel uit. Ik wilde dit heel graag lezen, want ik was benieuwd naar de inhoud en of het boek net zo lekker weg las als haar blog.

‘Live, love, run’ stelde me niet teleur. Ik begon er op vrijdagochtend in en vrijdagmiddag had ik het uit. De hoofdstukken zijn goed opgebouwd en makkelijk te lezen. Annemerel behandelt alles van hardloopkleding tot de juiste schoenen, oefeningen om je lichaam sterker te maken en heerlijke recepten. Dit alles is aangevuld met persoonlijke verhalen over o.a. de marathon van New York (ik kan me nog goed herinneren dat ik haar blog las na die marathon) en die van Berlijn. Ik moest af en toe wel even een traantje wegpinken omdat ik zo met haar meeleefde.

En dan die inspiratie. Ja, die spettert van het boek af. Ook als je een hardloop newbie bent is dit boek onwijs leuk om te lezen en het mooiste vind ik nog dat dat niets uit maakt. Achterin heeft Annemerel een aantal schema’s uitgewerkt waarmee je kunt trainen voor diverse afstanden, dus ook die 5k die je misschien wel zou willen lopen. Ik ben al begonnen met wandelen en volgende week gaat die eerste training dan ook echt gebeuren.

Als je wat langer hardloopt kan ik me voorstellen dat je de meeste tips die Annemerel geeft al kent, maar dat houdt niet in dat dit boek saai zal zijn. Het is gevuld met leuke verhalen, tips om selfies te maken tijdens het hardlopen, maar vooral persoonlijke tips van Annemerel. Dat persoonlijke spat van de pagina’s af, aangevuld met de vele selfies en andere foto’s die in het boek staan.

Wat ik overigens ook tof vind is dat de vormgeving van het boek compleet aansluit bij het blog van Annemerel. ‘Live, love, run’ is een echte aanvulling op haar blog, dat vind ik mooi om te zien.

Eindoordeel

Annemerel de Jongh heeft het talent om iedereen, zelfs een sporthater, enthousiast te krijgen voor hardlopen. Als je misschien wat langer hardloopt, dan ken je de ins en outs al, maar dan nog is dit boek leuk om te lezen. Als newbie heb ik er veel van geleerd, maar vooral veel inspiratie van gekregen.

Specificaties

Live, love, run by Annemerel de Jongh
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Lifestyle
Pages: 208
ISBN: 9789400507210

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56cc30ccf1132_selected-products” products=”9200000051724512″ name=”live love run” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Live, love, run – Annemerel de Jongh

  1. Ik heb zelf verschillende pogingen gedaan om te beginnen met hardlopen, maar om de een of andere redenen lukt het me maar niet om het leuk te gaan vinden (en daardoor vol te houden). Ben benieuwd of dit boek mij zou kunnen stimuleren om toch nog eens te proberen (en door te zetten)..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *