City of Ashes – Cassandra Clare

IMG_20160208_155133

Clary Fray just wishes that her life would go back to normal. But what’s normal when you’re a demon-slaying Shadowhunter, your mother is in a magically induced coma, and you can suddenly see Downworlders like werewolves, vampires, and faeries? If Clary left the world of the Shadowhunters behind, it would mean more time with her best friend, Simon, who’s becoming more than a friend. But the Shadowhunting world isn’t ready to let her go — especially her handsome, infuriating, newfound brother, Jace. And Clary’s only chance to help her mother is to track down rogue Shadowhunter Valentine, who is probably insane, certainly evil — and also her father.

To complicate matters, someone in New York City is murdering Downworlder children. Is Valentine behind the killings — and if he is, what is he trying to do? When the second of the Mortal Instruments, the Soul-Sword, is stolen, the terrifying Inquisitor arrives to investigate and zooms right in on Jace. How can Clary stop Valentine if Jace is willing to betray everything he believes in to help their father?

Mijn mening

‘City of Ashes’ is het tweede deel in The Mortal Instruments, waarin je meer leest over hoe Clary in de wereld van de Shadowhunters haar weg moet zien te vinden. De wereld van de Shadowhunters is er een waar ik graag over lees, want het speelt zich af in de huidige wereld, maar dan met vampieren en weerwolven en andere demonen. Heerlijk, want het doet me vooral denken aan een soort moderne Buffy. Ik hou ervan.

Maar dan ‘City of Ashes’, waar ik halverwege even dacht ‘Waarom moeten hier zoveel delen van zijn?’, want wat kun je nog meer verzinnen in deze verhaallijnen om het interessant te houden? Maar gelukkig zorgde Cassandra Clare ervoor dat ik dit ruim voor het einde alweer vergeten was, want dan ben je over het midden van het verhaal heen en is de spanningsboog weer goed gespannen. Het einde is dan weer zo spannend en boeiend, dat ik alweer uit kijk naar het volgende deel. Ik hoop in ieder geval dat dat zo blijft gedurende de hele serie, want ik heb de rest van de boeken al klaar liggen!

Cassandra Clare kent de wereld van de Shadowhunters heel goed en omdat er natuurlijk elementen als weerwolven en vampieren inzetten, die al bekend zijn, maar de rest van de geschiedenis en wereldopbouw heeft ze zelf bedacht. De consistentie in het verhaal vind ik echt heel goed (en belangrijk ook!). Doordat Cassandra Clare haar wereld zo goed kent, komt deze ook tot leven. De bizarre demonen zie ik helemaal voor me tijdens het lezen en ik kan me dan ook helemaal in de Shadowhunters wereld verzinken.

Eindoordeel

‘City of Ashes’ is een prima vervolg op ‘City of Bones’, hoewel het midden wat mij betreft een beetje saai aanvoelde. Het einde maakte wel een hoop goed en ik kijk dan ook zeker uit naar de rest van de serie!

Specificaties

City of Ashes by Cassandra Clare
Series: The mortal instruments #2
Published by Walker Books Ltd
Genres: Young Adult
Pages: 416
ISBN: 9781406307634

[bol_product_links block_id=”bol_56ca0ae621012_selected-products” products=”1001004005987412,9200000040668311″ name=”city of ashes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *