Wie is de Mol? Aflevering 8

wie is de mol

De titel van deze aflevering is ‘min of meer uitzonderlijk’. Tot nu toe kon ik eigenlijk niets met die titels, maar ik heb deze week vakantie en ga eens een mollenmarathon houden. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte van mijn bevindingen.
Art geeft aan dat het vanaf nu ieder voor zich is, de finale is in zicht en aan het eind van deze aflevering weten we wie er in de finale zit.

Opdracht 1

Opdracht 1: Meten is weten

Sorry hoor, maar wie zit gelijk met het liedje van Buurman en Buurman in zijn hoofd na het lezen van de titel van de opdracht? Ik in ieder geval wel. De kandidaten moeten een soort puzzel namaken van gespannen touwen. In het veld liggen blokjes. Als ze het aantal blokjes in puzzelstukjes 6,3,5 en 2 tellen, kunnen ze de kluis openen, daarin zit dan €2000 voor de pot.

Annemieke en Klaas hebben moeite met het touw uitrollen, terwijl Tim en Klaas zich buigen over de puzzel. Klaas loopt als een kip zonder kop over het terrein, terwijl Tim na 12 minuten droog opmerkt dat er haken op het terrein staan en dat daarmee heel makkelijk de touwen gespannen kunnen worden.

Met gemak telt de groep de blokjes en komen ze op de code 3217 die de kluis kan openen. De mol lacht als een boer met kiespijn, want er is €2000 voor de pot verdiend.

Opdracht 2

Opdracht 2: Geldklokken

Deze opdracht is flink gesponsord door Microsoft, misschien niet qua geld maar wel qua tablets. Op tablets verspreid door een verlaten fabriek staan getallen. Dit zijn geldbedragen, maar die tellen af. Niet tot nul, maar ook als min-bedrag, waarbij de kandidaten 30 minuten hebben om de 9 tablets/klokken stop te zetten. Wat er nog op de teller staat, gaat naar de pot.

Annemieke neemt de leiding en is ook verantwoordelijk voor de etherdiscipline, wat niet echt lukt. Klaas heeft z’n oren dicht gedaan en Annemieke moet gillen als een viswijf voordat Klaas haar hoort. Terwijl Klaas en Annemieke op de markt staan, is Taeke netjes alle tablets af aan het gaan en haalt flink wat geld binnen voor de pot. Tim is helemaal de weg kwijt, want hij haalt niets binnen.

Uiteindelijk tikt Taeke 6 tablets, Annemieke 2 en Klaas 1 af, waarmee er €2695 met €5 fooi van Art in de pot komt.

Opdracht 3

Opdracht 3: Omroep Santiago

Dan gaan de kandidaten naar een omgeving waar drie van hen zich wel thuis voelen. Het mediacentrum van Santiago. Annemieke heef geen zin om met haar Mollenhoofd (kuch kuch) op tv te komen en dus wordt ze een couchpotato. De drie heren moeten het hart van de presentatrice zien te veroveren en dan ook nog Spaanse teksten uit zien te spreken. Als Annemieke hen goed verstaat, kan ze woorden van een lijst af strepen, en dan blijven er 5 over. Per goed overgebleven woord kan er €250 voor de pot binnen gehaald worden.

Klaas, als geoefend presentator, kent zijn hele tekst uit zijn hoofd, Taeke lult er maar wat op los en Tim leest als een sneltrein zijn tekst over Twitter voor. Annemieke heeft de helft niet verstaan, maar haalt toch nog €1000 binnen. Of kwam dit gewoon uit haar portemonnee/de pot en was het een sigaar uit eigen doos?

Test en executie

Dan de test en executie. Het wordt al vrij snel duidelijk dat Annemieke haar vrijstelling in zet (natuurlijk, wie zou dat nou niet doen?) en dus gaat het om de drie mannen die tegen elkaar moeten strijden. Taeke moet het spel verlaten en ‘Wie is de Mol?’ is dan gelijk zijn meest fanatieke kandidaat kwijt. Voor mij zit de mol er nog in en als je een beetje goed leest, dan weet je het al. Ik stort me vollop op Annemieke. Maar die hints, die moet ik nog even opzoeken. Die komen a.s. dinsdag online. Heb je al opvallende dingen gezien? Laat het achter bij de reacties, dan zet ik jouw hint dinsdag in mijn blogpost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *