Het huis op de heuvel – Eve Chase

IMG_20160113_153152

Het prachtige landhuis Pencraw Hall is altijd het zomerhuis van de familie Alton geweest. Hun vaste grapje is dat een uur op het landgoed twee keer zo lang duurt als in Londen, maar dat je niet meer dan de helft gedaan krijgt. Het leven is er loom en ontspannen en eigenlijk gebeurt er nooit iets. Totdat, op een mooie zomerdag, het allerergste gebeurt. Tientallen jaren later zijn Lorna Smith en haar verloofde in Cornwall op zoek naar de perfecte trouwlocatie. Lorna heeft een zwak voor het vervallen landgoed dat ze zich herinnert uit haar jeugd – in haar ogen zijn de stoffige kandelaars en de wilde bloemen die tussen de vloerplanken door groeien het toppunt van romantiek. Maar als ze, gekerfd in een boomstam, een verontrustende boodschap vindt, beseft ze dat het verleden – dat van haarzelf én dat van het huis – duisterder is dan ze zich wil herinneren. Steeds dieper wordt Lorna de geschiedenis van het huis in getrokken. Wat is er gebeurd, al die zomers geleden?

Mijn mening

Voor ik begin met mijn recensie van de inhoud van het boek, moet ik het even hebben over de werkelijk prachtige vormgeving van dit boek. Ik ontving dit boek in hardcover en heb, toen ik de envelop opende, echt wel een minuut of twee naar de cover zitten staren. Echt, wat een beauty. De vormgeving belooft heel veel moois, maar maakte ‘Het huis op de heuvel’ dit ook waar?

Maar goed, nu de inhoud van het boek. Als ik eerlijk ben, is de enige reden waarom ik dit boek wilde lezen, het feit dat het zich in Cornwall afspeelt. Ik hou van Cornwall, ik zou er het liefst willen wonen. Dat gaat helaas niet, dus dan is lezen over Cornwall een goede tweede. Het verhaal speelt zich, in twee verschillende tijden, af in een groot huis in Cornwall. Je leest in twee perspectieven en ondanks dat dat er soms voor kan zorgen dat het tempo uit het verhaal gehaald wordt, leest ‘Het huis op de heuvel’ lekker snel. Eve Chase heeft het niet al te moeilijk gemaakt, maar de familiegeschiedenis van de familie die eigenaar is van het huis is intrigerend en vraagt om al je aandacht.

Wat het bijzondere is aan het verhaal van ‘Het huis op de heuvel’ is dat het allemaal bijeen komt aan het einde. Ik wil natuurlijk niet teveel verklappen, maar dat gevoel heb je al vanaf de eerste paar hoofdstukken. Er moet een reden zijn waarom Eve Chase ervoor heeft gekozen deze twee perspectieven in haar boek weer te geven. Maar niet alleen de nieuwsgierigheid voor de ontknoping zorgde ervoor dat ik bleef lezen, je bouwt langzamerhand een band op met de hoofdpersonen en ik hoopte dat het goed kwam met ze. Aan het einde van het boek was ik dan ook ontroerd en moest ik wel even een traan wegpinken.

Eindoordeel

Eve Chase heeft met ‘Het huis op de heuvel’ een prachtige roman over familie neergezet, die zich nog eens afspeelt in een geweldige omgeving. Laat je verleiden door die prachtige cover en daarna ook door het prachtige verhaal.

Specificaties

by Eve Chase
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 368
ISBN: 9789022575635

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56c593b611577_selected-products” products=”9200000046170364,9200000046134711″ name=”het huis op de heuvel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *