Wie is de Mol? Hints #7

wie is de mol

Ik vond aflevering 7 van ‘Wie is de Mol?’ echt een lastige aflevering, er waren weinig hints te vinden en iedereen deed wel iets verdachts. Ik weet nog steeds niet wie de Mol is, want ik verdenk ongeveer iedereen (behalve Klaas).

De titel van deze aflevering is ‘iets is niets’, die naar twee personen zou kunnen leiden: Klaas, die een zwarte vrijstelling heeft en daarbij alles ongeldig kan maken en dus van iets (jokers of vrijstellingen) niets kan maken. Of naar Annemieke, die heel lief een joker aan Rop geeft, maar waar hij niets aan bleek te hebben want hij moest naar huis toe.

Opdracht 1: Verlaten resort

Als Mol sta je in deze opdracht het liefst in de controlroom, waar Annemieke uiteindelijk de hele opdracht blijft staan. Ze mist de verwijzingen op de camerabeelden en ze geeft aan Tim een verkeerde locatie van zijn koffer door.

Klaas is hier overigens ook verdacht, hij loopt als kip zonder kop door het resort en lijkt daarmee tijd te verspillen. Hij kan zelfs zijn eigen koffer niet herkennen, dat blijkt de koffer van Tim te zijn.

Opdracht 2: Vier op een rij

Als Mol heb je natuurlijk geen jokers of vrijstellingen nodig, het slimste is dus om te gaan voor een zwarte vrijstelling en min-geld. Maar, je moet ook rekening houden met de andere kandidaten, dus het spel kun je hier niet altijd even goed manipuleren. Annemieke en Taeke pakken min-geld, waarbij Taeke als laatst nog even dat min-geld pakt, wat niet per sé nodig lijkt te zijn.

Annemieke vertelt Klaas duidelijk hoe hij met de zwarte vrijstelling om moet gaan als mol en als kandidaat, dan lijkt het me voor Klaas een inkopper om die aanwijzingen gewoon uit te voeren.

Opdracht 3: Pop up restaurant

Annemieke weet de naam van het restaurant niet goed, of verspreekt ze zich bewust? Het restaurant heet ‘Molino’ (mannelijk), maar Annemieke noemt het ‘Molina’. Verklapt ze dat zij de mol is?

Als Mol is een koerier een belangrijke positie in dit spel, Tim en Klaas kunnen zo heel veel tijd rekken met het ophalen van de bestellingen. Zelfs het onderhandelen met de restauranteigenaren over het heel langzaam doen kan ervoor zorgen dat de opdracht niet gehaald wordt. En Klaas, die zogenaamd gaat ‘helpen’ in de keuken, maar niets doet behalve de kip te laten afkoelen door erop te spugen?

Een heleboel hints en aanwijzingen, die naar verschillende kandidaten leiden. Ik ben echt zo benieuwd wie de Mol is, gewoon omdat ik het echt niet weet. Ik moet zeggen dat ik het tot nu toe echt een leuk seizoen van ‘Wie is de Mol?’ vind, vooral omdat de hints naar verschillende kandidaten toe leiden.

2 thoughts on “Wie is de Mol? Hints #7

  1. Het is echt lastig he? Ben ook al zo vaak op het verkeerde been gezet. Hou het nu maar gewoon bij Klaas (alhoewel ik nog steeds vrees dat de aanwijzingen juist te veel zijn kant op wijzen). Gelukkig is de ontknoping nabij. Verheug me nu al enorm op de laatste uitzending waar alle aanwijzingen worden besproken, benieuwd of ik ze nou heb gezien of dat ik aanwijzingen heb verzonnen die er eigenlijk niet waren :-)

    1. Ja, dat vind ik altijd de leukste uitzending! Ik ben ook echt benieuwd wie de Mol is en of de aanwijzingen naar Klaas gericht waren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *