Moon Shadow – J.R. Rain

91ILvAmwLrL

Now in MOON SHADOW (Vampire for Hire Book 11), private investigator Samantha Moon is hired to track down a purported lake monster that could wreak havoc on a tourism business. When Sam delves into the creature sightings that have spooked Lake Elsinore residents, she crosses paths with the case of two missing boys.

The police are stumped, and Sam and her werewolf lawyer boyfriend, Kingsley, team up to investigate both cases. And what lies beneath the surface of the lake is just the beginning for the paranormal abomination that has taken over Lake Elsinore. This is no legendary monster. Its diabolical evil spans centuries and even worlds—and it sets its sights on Sam’s loved ones…

As Sam and Kingsley pursue the truth, time is running out for the missing boys—and for someone she loves. Will Samantha Moon have to choose between them?

Mijn mening

Ik ben al jaren fan van de boeken van J.R. Rain, sinds ik een Kindle kocht. Zodra er een nieuw boek uit is, koop ik het en lees ik het binnen een week. De vampieren-serie over Samantha Moon, vampier, moeder en private detective is niet alleen spannend, maar ook hilarisch. Ze moet haar leven als vampier en alleenstaande moeder combineren met de rare uren die ze maakt voor haar werk als PI. Ik ben gek op vampieren en door de humor die J.R. Rain in Samantha Moon heeft gestopt, lezen de boeken als een trein.

De laatste paar boeken in de serie is het wat meer van urban fantasy naar fantasy gegaan, er komen draken, eeuwenoude vampieren, weerwolven en demonen in voor en dat maakt het voor mij soms wat lastig om te lezen. Sommige stukken gaan voor mij wat ver en dat was in ‘Moon shadow’ ook het geval. Samantha was in dit boek eigenlijk meer bezig met het ontdekken van zichzelf en haar geschiedenis en toekomst, dan met de zaak waarvoor ze was ingehuurd. Hele hoofdstukken worden vanuit haar gedachten geschreven en dat vond ik soms wat saai worden.

Ik miste de spanning en sensatie die in de vorige boeken zat, maar ook de humor was wat minder geworden. Ik moet wel zeggen dat ik een beetje baalde, want ik had me zo verheugd op een nieuw boek van J.R. Rain en dat het dan tegenviel, vond ik dan ook erg jammer. Maar dat gezegd hebbende, toen ik eenmaal ruim over de helft was (ja ik ben gewoon door blijven lezen), ging het wat minder over Samantha en wat meer over de zaak waar ze mee bezig was en tegen het eind kon ik het boek niet meer loslaten. Dus ja, ondanks dat het misschien niet zo goed was als de andere boeken, werd ik toch wel blij van dit boek.

Eindoordeel

‘Moon shadow’ is alweer het elfde deel over Samantha Moon en ondanks dat het begin van het boek me wat teleurstelde, vind ik het toch knap dat J.R. Rain al twaalf delen lang mijn aandacht trekt en houdt. Ik kijk nu al uit naar de volgende boeken en zal die waarschijnlijk weer bestellen zodra ze uitkomen.

Specificaties

Moon Shadow by J.R. Rain
Series: Vampire for hire #11
Genres: Fantasy
Pages: 415

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *