Wie is de Mol? Aflevering 7

wie is de mol

Ik keek de aflevering vandaag eens echt goed, normaal zit ik vrij veel te typen en ben ik alleen bezig met registreren wat iedereen doet zonder te observeren. Misschien heb ik daardoor ook geen idee wie de mol is, haha. Volgende week is het voorjaarsvakantie, misschien moet ik dan eens alle afleveringen opnieuw gaan kijken.

Art geeft aan dat vandaag het spel op zijn kop gezet kan worden, er kan een plek voor de finale verdiend worden. Hoe, dat zien we later in het programma.

Opdracht 1

Opdracht 1: Verlaten resort

Allereerst, hoe creepy waren de piccolo’s in deze opdracht? Ik vond het echt een onwijs toffe opdracht, ik zou graag een paar rondjes willen lopen in dat verlaten resort.

Goed, de opdracht. De kandidaten moeten binnen drie kwartier hun eigen koffers naar de control-room brengen en kunnen dan €300 per koffer verdienen. Ze moeten wel piccolo’s ontwijken, want als ze klemgezet worden door een piccolo, zijn ze af. De kandidaten mogen ook alleen hun eigen koffer meenemen.

Hier kon de Mol lekker zijn gang gaan, maar of het in de control-room was of dat de Mol hier lekker op z’n gemak door het resort liep en deed of ie heel erg aan het zoeken was naar zijn koffer, dat weet ik niet. Annemieke bedient de portofoon, Tim bedient de camera’s en Klaas let op de piccolo’s.

Rop gaat als eerste en rent eigenlijk als een kip zonder kop door het resort. Hij gaat trapjes op en af, rent kamers in en uit en wordt dan klemgezet door de piccolo. Taeke is dan aan de beurt. Hij vindt de koffer van Klaas, die staat op de begane grond, vlakbij het zwembad. Hij vindt zijn eigen koffer niet en is dan af.
Als Klaas gaat staat er nog maar 20 minuten op de klok, er is dus al veel tijd verspild door het rondrennen. Klaas gaat op zoek naar zijn koffer, maar komt er dan achter dat het niet zijn koffer is, maar die van Tim. Ook hij wordt klemgezet door een piccolo.
Tim gaat als laatste op zoek naar zijn koffer, hij weet immers waar die staat. Annemieke stuurt hem nog wel even de verkeerde kant op, want zij zegt dat zijn koffer op de eerste verdieping staat.

Als Art vertelt dat de groep een cruciale aanwijzing heeft gemist in de control-room, namelijk de cijfers die naar de juiste locaties leiden, merkt Annemieke droog op dat zij die aan het eind wel gezien heeft. Lekker op tijd ook.

Opdracht 2

Opdracht 2: Vier op een rij

Dit is weer zo’n opdracht waar ik niets van begrijp als Art de opdracht uitlegt, maar waar het uiteindelijk blijkt te gaan om vier op een rij. De groep moet een soort kwartetten vormen van blokjes waar jokers, vrijstellingen, zwarte vrijstellingen, min-geld, rode blokken en pak af op staan. Degene die het vierde blokje neerlegt, mag het stapeltje pakken.

Wat de kandidaten pakken is als volgt:

  • Annemieke pakt -250, zwarte vrijstelling, 3 jokers, 3 jokers, groene vrijstelling.
  • Tim pakt 2 jokers.
  • Rop pakt 1 joker.
  • Taeke pakt -500, pak af, zwarte vrijstelling van Annemieke en 1 joker.
  • Klaas pakt een pak af en pakt daarmee de zwarte vrijstelling van Annemieke af.

Doordat de kandidaten min-geld pakken, gaat er €1000 uit de pot.

Opdracht 3

Opdracht 3:Pop up restaurant

Art is op zoek naar 2 kandidaten die organisatorisch talent hebben en gastvrij zijn. Taeke en Rop bieden zich aan. Zij zijn de managers van het restaurant Molino, waar ze geen keuken hebben. Ze moeten dus bij restauranten in de buurt op zoek gaan naar de gerechten die Molino op de kaart heeft staan.

Nu ik dit zo uit zit te schrijven, vraag ik me af waarom Taeke er niet op is gekomen om vooraf een geldbedrag bij de restaurants waar ze eten halen neer te leggen, als een soort borg. Dan hoeven ze zich geen zorgen te maken over geld, dat komt na de opdracht wel.

Goed, de opdracht zelf. Tim en Klaas gaan op fietsen eten halen (hoewel de lama in dit spel al gevonden is, Klaas die probeert met spuug de kip te laten afkoelen. Taeke doet het drinken, en bestelt gelijk 1 grote bier, in plaats van kleintjes, dit kost toch meer geld? Annemieke weet niet hoe het restaurant heet, is het nou Molino of Molina?

De mollen in deze opdracht waren overduidelijk de lokale restaurants, waar de kip bijna nog geslacht moet worden voordat ze het kunnen gaan koken. De opdracht lukt wel, want de groep haalt 5250 pesos binnen, een ruime verdubbeling van het startkapitaal, en haalt zo €1060 voor de pot binnen.

Test en executie

Voordat de test begint, wil Klaas nog een deal sluiten met Annemieke. Hij vertelt haar wanneer hij de zwarte vrijstelling in zal zetten in ruil voor 5 jokers. Annemieke weigert dit, want als Mol zou je de zwarte vrijstelling nooit inzetten en als kandidaat natuurlijk wel. Waarom ze dit aan Klaas vertelt, snap ik niet helemaal, want zo geef je hem gelijk een reden om de zwarte vrijstelling natuurlijk wel in te zetten.

Het wordt steeds spannender, want we komen steeds dichterbij de ontknoping. Wie is de Mol? Ik weet het niet en ook de stemmen lijken verdeeld. Is het Annemieke, Tim of Klaas, of toch Taeke?

Rop moet in ieder geval naar huis, wat erg jammer is, want hij was een leuke kandidaat (en iemand die ik eigenlijk bijna niet verdacht vond).

De hints voor deze aflevering van ‘Wie is de Mol?’ komen a.s. dinsdag online. Heb je al opvallende dingen gezien? Laat het achter bij de reacties, dan zet ik jouw hint dinsdag in mijn blogpost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *