Brothers to the death – Darren Shan

brothers-to-the-death-darren-shan

The fourth and final instalment in the epic saga of Larten Crepsley – vampire, hero and victim of fate…Just as Larten is finding a new place for himself in vampire society, and helping vampires escape the Nazi menace, horrifying tragedy falls on his own family thanks to the nefarious Vampaneze. With his old friend Wester calling for war against the ancient enemies of vampires, Larten finds himself a figurehead of the campaign. But there are more evil things than just the Vampaneze stirring. And soon, Larten might find himself grieving again – as he faces the worst and final betrayal…

Mijn mening

‘Brothers to the death’ is het laatste deel in de ‘Saga van Larten Crepsley. Je komt steeds dichterbij het moment dat Larten Darren Shan gaat ontmoeten en dat zorgde er bij mij voor dat ik steeds sneller ging lezen. Sowieso leest de hele serie supermakkelijk weg, dit deel en het vorige deel, ‘Palace of the damned’ las ik beiden in een dagje uit.

In dit deel gaat Larten een Vampaneze achterna, deze wraakactie duurt bijna het hele boek. Natuurlijk wordt Larten regelmatig afgeleid en van zijn pad af gebracht door Mr Tiny en Evanna, maar over het algemeen is dit deel wel het meest wraakzuchtige. De geschiedenis van de mens speelt een grote rol in ‘Brothers to the death’ en dat maakt het qua verhaal wat bekender.

Darren Shan is echt een geweldige schrijver, maar jullie weten inmiddels al dat ik dat vind. Hij heeft in de saga echt alle stukjes die je al weet van Larten’s geschiedenis aan elkaar geknoopt tot een geweldig achtergrondverhaal. Ik kreeg na het dichtslaan van dit boek echt weer zin om de hele Darren Shan saga te gaan lezen. Misschien ga ik dat wel doen dit jaar, de boeken zijn gewoon zo leuk.

Wat de kracht is bij deze boeken is de herkenbaarheid, de kleine grapjes (hello, Bram Stoker), maar ook de geweldige kennis die Darren Shan heeft van zijn eigen opgezette vampierenwereld. Er zijn veel personages die in de boekenserie voorkomen, maar Darren Shan kent ze allemaal als zijn eigen beste vrienden. Dat zorgt ervoor dat alle acties die gedaan worden door de personages echt bij hen horen.

Het feit dat Larten Crepsley eindelijk zijn echte pad vindt in het laatste deel van zijn saga zorgt voor een soort geruststelling, je weet dat het met hem wel goed komt. Of nou ja, zo goed als het maar kan. Darren Shan komt zelf nog even voor in de boeken en dat is helemaal leuk.

Eindoordeel

Met ‘Brothers to the death’ heeft Darren Shan me op het einde nog even kunnen verrassen en dat maakt het laatste deel tot een knaller van deze serie. Wat de saga betreft is het een prima start om de Darren Shan boeken (opnieuw) te lezen, want je leert zo nog meer over de personages van Darren Shan.

Specificaties

Brothers to the death by Darren Shan
Series: The Saga of Larten Crepsley #4
Published by Harper Collins UK
Genres: Young Adult
Pages: 256
ISBN: 9780007315963

[bol_product_links block_id=”bol_56bcde68bac10_selected-products” products=”9200000002348447,9200000001533402″ name=”brothers to the death” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *