Ik reis alleen – Samuel Bjork

ik reis alleen

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst IK REIS ALLEEN.
Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…

Mijn mening

Binnenkort komt het vervolg op deze Scandinavische thriller waar ik zoveel over gehoord hebt, dus ik was razend benieuwd of ik dit ook wat zou vinden. De berichten die ik las waren vooral positief, maar ik aarzel toch altijd een beetje als het gaat om Scandinavische thrillers. Het nadeel van Scandinavische thrillers zijn de Scandinavische namen van de personages, die ik soms niet goed kan herkennen en plaatsen. Ik heb vaak een paar hoofdstukken nodig om in het boek te komen en om aan de namen van de hoofdpersonen te wennen.

Dit was ook het geval bij ‘Ik reis alleen’, hoewel het boek gelijk begint met informatie naar je hoofd gooien waardoor je door wilt blijven lezen. Je wordt nieuwsgierig gemaakt door middel van de eerste moord op het zesjarige meisje, maar ook door de geschiedenis van Mia Krüger, die stukje bij beetje onthuld wordt. En als je halverwege het boek zit, geloof me, dan wil je door blijven lezen.

Samuel Bjork schrijft intrigerend. Hij laat stukjes informatie los die net genoeg zijn om het verhaal te snappen, maar niet genoeg om het totaalplaatje te zien. Door die manier van schrijven en zijn grote kennis van zijn personages, waardoor deze tot leven komen, blijf je geboeid tot de laatste pagina. Dat niet alleen, het einde is een knaller die ik, toch wel als liefhebber van thrillers, niet zag aankomen. Je wordt op een spoor gezet en je denkt het allemaal te snappen, maar nope, dat doe je niet.

‘Ik reis alleen’ is een thriller die me op momenten kippenvel bezorgde, maar ook een thriller met diepgang, waar Samuel Bjork nog veel verder op kan bouwen. In het verhaal zitten psychologische elementen, waardoor je respect krijgt voor de politiemensen, maar ook voor het feit dat een dader niet altijd een standaardreden heeft om een moord te plegen.

Eindoordeel

Als je op zoek bent naar een intrigerende, psychologische thriller, dan is ‘Ik reis alleen’ echt wat van jou. Geloof me als ik zeg dat je vanaf halverwege het boek gewoon door wilt blijven lezen. Spannend, intrigerend en zo goed opgebouwd. Geniaal.

Specificaties

Ik reis alleen by Samuel Bjork
Series: Holger Munch #1
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789024565559

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56ba121f5c414_selected-products” products=”9200000039913745,9200000049273095″ name=”ik reis alleen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *