Wie is de Mol? Hints #6

wie is de mol

Afgelopen zaterdag was alweer de zesde aflevering van ‘Wie is de Mol?’ en ging mijn mol Cecile eruit. Balen, want ik weet nu echt niet op wie ik moet stemmen. De meeste aanwijzingen die gaan wel richting Klaas, maar ik weet het niet. Ik ben de kluts kwijt!

Miranda merkte het volgende op:

Maar goed, de titel van deze aflevering “misplaatst” vond ik wel wijzen naar Klaas. In de opdracht waar ze die posters van zichzelf moesten zoeken zit op de poster van Klaas het woord “kandidaat”. Dat is dus misplaatst, want hij is de mol ;-) Verder stuurt hij de auto helemaal de verkeerde kant op als ze op weg zijn naar het eindpunt van die opdracht. Ook vond ik Klaas opvallend stil toen Cecile in de bus vertelde dat ze op de achterkant van het geld had gezien wie de Mol is.

Opdracht 1: Zoek geen verschillen

Klaas was bij deze opdracht wel lekker verdacht bezig, eerst met de boeken die hij om en om neer wil zetten en niet luistert naar Cecile. Zo is het makkelijk om de opdracht te laten mislukken.

Wie ook nog verdacht is tijdens deze opdracht is Taeke. Hij krijgt van Tim te horen dat er jokers in het decor liggen en dus gaat hij op zoek naar de jokers, maar doet verder weinig aan de opdracht zelf.

Rop misplaatst de hamer, dit zou ook een link naar de afleveringstitel (‘misplaatst’) kunnen zijn.

Als Cecile aan de groep vertelt dat ze de Mol heeft gezien op de achterkant van de geldbriefjes maakt Tim de opmerking ‘Ze had me wel’. Is dit een hint naar het feit dat hij de Mol is? Hij zei eerder ‘I’m on it’ toen ze het over het geld had.

Opdracht 2: Spaanse les

Weet Taeke echt niet hoe een mobiele telefoon werkt of doet hij dit om vertraging te veroorzaken? Tim kan er ook wat van in deze opdracht trouwens, hij kan niet spellen en heeft moeite met woorden doorgeven.

De woorden in de opdracht die door Art gevraagd worden (oelewapper, onvoorwaardelijk, vroom, leugenaar, veroveren, bluffer, sleutel, zus, vluchtig, fooi) moeten wel op de Mol slaan. Zus zou op Tim kunnen slaan – hij heeft als twitter naam ‘debroervanroos’, hoewel vroom weer op Klaas kan slaan (hij werkte voor de EO).

Opdracht 3: Kandidaten weg

Over de auto’s, Annemieke ‘molt’ de auto en Taeke kan het gaspedaal niet vinden, beiden een belangrijke positie voor de Mol, zo kan er tijd gerekt worden. Als kaartlezer (Klaas en Cecile) kun je ook tijd rekken, want je kunt gigantische omwegen nemen.

De groep moet op zoek naar kandidaat nummer tien, dat is Rop. Zou hij de Mol zijn, want de kandidaten moeten ook op zoek naar de Mol. Is hij dan ook ‘misplaatst’?

Op wie zou jij stemmen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *