Wie is de Mol? Aflevering 6

wie is de mol

Aflevering zes van ‘Wie is de Mol?’ alweer. Vorige week ging Marjolein naar huis en in de terugblik wordt ons nog even duidelijk gemaakt dat Taeke op zoek ging naar de enveloppen, maar die niet kon vinden. Tim maakt een nul-gebaar (waarom staat niet in mijn aantekeningen) en dat valt op.

Op naar de echte aflevering, die terugblik heb ik nu wel gezien. Tim is als eerste aan het woord, hij vindt het wel makkelijk dat de rest van de groep zijn stunteligheid en sukkeligheid ziet als molacties. Hij heeft het naar zijn zin.

Opdracht 1

Opdracht 1:Zoek geen verschillen

De groep moet aan de slag als decorbouwers. Ze moeten 2 ruimtes identiek (maar wel gespiegeld aan elkaar) inrichten. Ze zien elkaar niet en moeten dat dus doen door aan elkaar uit te leggen wat er moet gebeuren. Een typische molopdracht, want doordat ook hier iedereen door elkaar kwekt, mist men soms opdrachten en zo is het voor de mol makkelijk om toch dingen anders neer te leggen.

Annemieke vindt als eerste twee jokers, maar omdat ze wit geverfd zijn, net als de rest van het decor, laat ze ze liggen. Tim pakt ze en geeft aan Taeke (die in de andere groep zit) door dat hij ook op zoek moet gaan naar jokers. Taeke vindt er één, maar Rop blijkt sneaky te zijn en de andere in zijn zak gestoken te hebben.

Klaas stelt voor om de afstand tussen de tafel en de muur op te meten en geeft dit door aan de andere groep. Taeke komt er al snel achter dat Klaas de afstand in inches doorgeeft, ‘omdat we hier in Nederland zo gewend zijn om inches te gebruiken’.

Doordat iedereen door elkaar praat, mislukt de opdracht. Taeke en Rop hebben ieder één joker en Tim houdt de twee gevonden jokers ook zelf.

Voordat de tweede opdracht begint, komt Cecile erachter dat de foto van de Mol op de achterkant van het geld staat. Ze heeft dan wel te weinig geld om dit te kunnen checken, maar ze probeert het wel.

Opdracht 2

Opdracht 2: Spaanse les

Art wil voor deze opdracht drie mensen die ‘uit de hoogte’ zijn. Cecile steekt meteen haar hand op, daarna volgt Annemieke en dan ook Tim. Taeke, Rop en Klaas zijn de drie die ‘down to earth’ zijn. Beide groepjes krijgen een woordenlijst, de een in het Nederlands, de ander in het Spaans. Ze krijgen ook beiden een woordenboek mee, maar dat is het omgekeerde woordenboek. Ze moeten dus aan elkaar doorgeven wat de vertalingen zijn van de woorden op de lijst. Één kandidaat van elke groep moet de lijst uit zijn of haar hoofd leren, want Art gaat hen overhoren.

Zodra de opdracht begint, lijkt Taeke het vermogen om een smartphone te bedienen kwijt te zijn. Klaas moet hem daarbij helpen. Zijn maatje Jut, oh nee, Tim, neemt de andere telefoon op en dat blijkt een gouden combinatie te zijn van miscommunicatie. Rop is het op een gegeven moment zat en neemt het over, maar dat helpt nog niet heel veel.

De uiteindelijke woorden van de opdracht die de kandidaten moeten kennen zijn de volgende:

 • Oelewapper
 • Onvoorwaardelijk
 • Vroom
 • Leugenaar
 • Veroveren
 • Bluffer
 • Sleutel
 • Zus
 • Vluchtig
 • Fooi

Hiervan weten de kandidaten er vier te vertalen en dus halen ze €400 voor de pot binnen.

Als de kandidaten na de tweede opdracht weer in de bus zitten, stelt Tim voor om van penningmeester te wisselen. Cecile vindt dat een goed idee, maar deelt nog even mee dat zij weet wie de Mol is. Zij heeft als penningmeester in het geld een aanwijzing gezien. Daar wordt Tim wel heel nerveus van.
Door lootjes te trekken wordt Annemieke de nieuwe penningmeester.

Opdracht 3

Opdracht 3: Kandidaten weg

Bij de derde opdracht moeten de kandidaten zichzelf zien te vinden. Negen kandidaten staan verspreid door de stad opgesteld, en als de groep deze kandidaten weten te vinden, worden ze door middel van hints die bij de kandidaten te vinden zijn, naar de tiende kandidaat geleid. Daar moeten ze dan de groepsfoto van de eerste aflevering namaken.

De groep lijkt het best aardig te doen, ze raken af en toe de weg kwijt, weten niet waar het gaspedaal zit, maar de negen kandidaten worden gevonden. De groep van Annemieke, Cecile en Rop komen als eerste aan bij de locatie van de tiende kandidaat, hoewel hun auto oververhit raakt.

Dan moet de groepsfoto nog nagemaakt worden, hier heeft de groep ongeveer 1,5 minuut voor. Ze hebben afgesproken dat ze elke aflevering op dezelfde plek gaan staan, dus dat zou een eitje moeten zijn. Maar helaas, er gaat flink wat mis en de opdracht is dus niet gehaald.

Test en executie

De test. Wie zit op wie?
Cecile lijkt te spreiden, maar wil toch meer op één kandidaat gaan. Ze vindt zelf dat ze geen voordeel heeft doordat ze geen jokers heeft.
Klaas zit op Annemieke en Tim. Taeke zit op Rop, Annemieke zat op Marjolein, Klaas en Tim, dus deze week gaat ze dan maar voor Klaas en Tim. Tim heeft twee jokers, maar zet deze niet in, Rop daarentegen zet zijn joker wel in en gaat voor Tim en Klaas.

Het evenwicht man-vrouw wordt nog minder na deze executie, er is nog maar één vrouw over. Cecile, mijn favoriete kandidaat moet naar huis. Ik zal haar echt missen, maar zij was ook mijn Mol. Ik ben nu echt helemaal de kluts kwijt. Weet jij wie de Mol is?

De hints voor deze aflevering komen a.s. dinsdag online. Heb je al opvallende dingen gezien? Laat het achter bij de reacties, dan zet ik jouw hint dinsdag in mijn blogpost!

One thought on “Wie is de Mol? Aflevering 6

 1. Ik vind het ook enorm jammer dat Cecile er uit is. Ik vond haar echt de grappigste kandidaat van dit seizoen. Ik zat nog een beetje op Cecile als Mol, maar vooral op Klaas en Tim. Maar ik denk dat ik vanaf deze aflevering volledig voor Klaas ga. Hoewel de aanwijzingen weer zo ontzettend zijn kant op wijzen dat ik denk dat het té opvallend is (tenzij ze dat bij widm natuurlijk expres doen, ze gooien juist de verdenking op Klaas, omdat iedereen dan toch denkt, nee joh, dat is veel te opvallend, het zal Klaas wel niet zijn, haha).

  Maar goed, de titel van deze aflevering “misplaatst” vond ik wel wijzen naar Klaas. In de opdracht waar ze die posters van zichzelf moesten zoeken zit op de poster van Klaas het woord “kandidaat”. Dat is dus misplaatst, want hij is de mol ;-) Verder stuurt hij de auto helemaal de verkeerde kant op als ze op weg zijn naar het eindpunt van die opdracht. Ook vond ik Klaas opvallend stil toen Cecile in de bus vertelde dat ze op de achterkant van het geld had gezien wie de Mol is. Heb in ieder geval nu al weer zin in de volgend aflevering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *