Palace of the Damned – Darren Shan

Canada_Palace_of_the_Damned

In the third instalment in the creepy, captivating Larten Crepsley series, Larten finds out what it means to love…but is he also damned to find out what it means to lose? Lost in the arctic waste, carrying a baby whose love he could never deserve, Larten faces the darkest time he has ever known. But hope has a way of shining through even the smallest of cracks, and just as Larten reaches the end, a new beginning presents itself. The trouble is, for Larten, the violence of his youth is never far from the surface…and those he loves are the ones he hurts the most. As Larten experiences heaven and hell, and tries to save the soul of a child, the question is: can he save his own?

Mijn mening

In ‘Palace of the Damned’ zorgt een daad van Larten Crepsley ervoor dat hij zijn weg kwijt raakt, hij weet niet meer of hij wel bij de vampierenclan hoort en wat zijn rol op aarde is. Hij is zoekende en als lezer zoek je met hem mee.

Ook dit verhaal is geniaal in elkaar gezet. Op momenten voel je met Larten mee, maar ik wilde hem ook echt zeker wel door elkaar rammen en zeggen dat het nou wel genoeg was en dat hij niet meer bij de pakken neer moest gaan zitten. Je hebt gevoelens voor Larten en dat zorgt ervoor dat je dit boek echt niet los kunt laten.

De vraag ‘Komt Larten hieruit’ is al eigenlijk beantwoord als je de saga van Darren Shan hebt gelezen, want je weet dat hij Darren Shan nog niet heeft ontmoet en dat hij er dus uit komt. Maar hoe, dat weet je niet en dat zorgt ervoor dat ook dit boek blijft boeien tot het einde.

De ontwikkeling van Larten als persoon is in dit boek denk ik wel het grootst, hij maakt beslissingen die hem zullen leiden tot zijn lot (soms met invloed van Mr Tiny en soms ook niet) en die beslissingen worden door Darren Shan uitgebreid beschreven. Je snapt compleet waarom Larten zijn beslissingen heeft gemaakt, hoewel ik het niet altijd met zijn beslissingen eens was.

Eindoordeel

Ik heb weer ontzettend genoten van ‘Palace of the Damned’ en ik ben steeds meer van Larten Crepsley gaan houden, als ik dat al niet eerder deed. Ik snap zijn bewegingen en gevoelens beter en ik denk dat deze serie boeken ook echt een aanvulling op je collectie is als je fan bent van de boeken van Darren Shan. Ik was sowieso blij dat ik alle delen in huis had voor ik ze ging lezen, want het einde van ‘Palace of the Damned’ was een knaller. Ik wilde gelijk door met het volgende boek.

Specificaties

Palace of the Damned by Darren Shan
Series: The Saga of Larten Crepsley #3
Published by Harper Collins UK
Genres: Young Adult
Pages: 256
ISBN: 9780007315932

[bol_product_links block_id=”bol_56b4aa44e561b_selected-products” products=”1001004011784990,9200000000484038″ name=”palace of the damned” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *