Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Eleanor & Park

Het prachtige en tijdloze liefdesverhaal van twee buitenbeentjes tijdens een schooljaar in 1986. Eleanor en Park zijn personages bij wie de lezer dicht op de huid zit. De twee kunnen niet met en niet zonder elkaar. Dit boek ademt liefde; de belachelijkheid en onontkoombaarheid van liefde, maar ook de kracht en energie die uitgaat van houden van. Die eerste liefde die hartverscheurend kan zijn en je tot wanhoop kan drijven. Het einde is onverwacht en compromisloos, wat maakt dat je meteen opnieuw wilt gaan lezen.

Mijn mening

Na het lezen van ‘Carry on‘ was ik behoorlijk teleurgesteld. Ik was zo’n fan geworden van Rainbow Rowell na het lezen van ‘Fangirl‘ dat ik gewoon dacht dat ik niet teleurgesteld kon worden door ‘Carry on’. Helaas was ik best teleurgesteld en dus begon ik op een andere manier met ‘Eleanor & Park’ dan ik in eerste instantie gehoopt had.

Maar godzijdank. Rainbow Rowell doet het weer hoor. Wat een onwijs lief boek is ‘Eleanor & Park’. Het is echt een typisch voorbeeld van onwennige jeugdliefde, waarvan je denkt dat je altijd bij elkaar zult blijven. Weinigen is dat gegund (en dat is denk ik maar goed ook), maar dat maakt ze wel net wat romantischer en liever dan een liefde op latere leeftijd. Dat hele onwennige en onzekere straalt ‘Eleanor & Park’ echt uit.

Je leest om en om vanuit de perspectieven van Eleanor en van Park en dat zorgt ervoor dat je beide karakters goed leert kennen. Je leest over het verschrikkelijke gezinsleven van Eleanor en de geweldige liefde tussen de ouders van Park. Daarnaast moeten beiden ook omgaan met de grootste pestkoppen op school; kies je dan voor je grote liefde of voor je vrienden? Die worstelingen en het geweldige en onzekere gevoel van verliefd zijn, daar draait het om in ‘Eleanor & Park’. Een onwijs ontroerend verhaal van twee mensen die heel graag bij elkaar willen zijn, maar niet weten hoe dat moet.

Eindoordeel

‘Eleanor & Park’ is echt zo’n schattig boek dat denk ik nog leuker is als je wat ouder bent. Een soort ‘trip down memory lane’ omdat je gaat denken aan jouw jeugdliefdes en hoe herkenbaar dit boek dan is. Aan het eind van het boek weet ik zeker dat je een traantje wegpinkt en je eigenlijk Eleanor en Park een dikke knuffel wilt geven en zeggen dat het wel goed komt.

Specificaties

Eleanor & Park by Rainbow Rowell
Published by Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 336
ISBN: 9789000347476

[bol_product_links block_id=”bol_56b36d61b36c5_selected-products” products=”9200000045960865,9200000051022609″ name=”eleanor” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *