Wie is de Mol? Hints #5

wie is de mol

Ik heb deze week na het kijken van de aflevering van ‘Wie is de Mol?’ weer een aantal hints en opvallende zaken verzameld. Het was een onduidelijke aflevering en ik vond de afgelopen aflevering lastig qua hints. De titel ‘3 al weg, 7 over’ kan sowieso niet slaan op de afvallers, want in deze aflevering ging de 4e kandidaat naar huis. Hoewel er aan het begin van de aflevering natuurlijk wel 3 afvallers waren en nog maar 7 kandidaten.

Er zijn mensen die zeggen dat het op het toetsenbord slaat, als je op de bovenste rij van je toetsenbord (de QWERTY regel) de eerste drie letters weghaalt, blijven er nog 7 over, waar je de naam van Rop kunt vormen. Of dat nou echt een hint is? Ik weet het niet.

Opdracht 1: Tijdrit

Taeke gaat als eerste fietsen, waarbij hij heel makkelijk de enveloppen kan verwijderen. Hij weet als mol immers dat hij genoeg tijd heeft om naar Art te fietsen. Aan de andere kant, Art zei dat hij de Mol pas in de finale weer zou spreken en Art en Taeke hebben hier echt een onderonsje. Zo kun je Klaas overigens ook afstrepen als Mol zijnde, hij had in aflevering 1 een onderonsje met Art.

Cecile zegt aan het begin dat ze drie angsten heeft: fietsen in het zand, invoegen op de snelweg en hangen aan een rots. Twee hiervan heeft ze al in ‘Wie is de Mol?’ ervaren. Ik snap haar angst heel goed, ik ben ook geen fan van fietsen in het zand, maar het is wel heel makkelijk om zo enveloppen te missen, zij fietst als laatste de route.

Tim fietst in deze opdracht vooraan en iedereen volgt hem eigenlijk (wat ook niet de meest slimme actie is). Hij kan zo makkelijk enveloppen voorbij rijden. Als Tim de Mol niet is, is het als Mol makkelijk aansluiten, want je hoeft alleen Tim te volgen en ook zo de enveloppen voorbij fietsen.

Tussen de opdrachten in, wordt er gevraagd hoeveel er in de pot zit, waarop Cecile antwoordt dat er €4110 plus €600 in de pot zit, wat neerkomt op €4710, terwijl wij als kijker net zien dat er €4910 in de pot zit. Niemand die haar verbetert, zou dan niemand zich met geld bezig houden?

Opdracht 2: Taíno tekens

Annemieke heeft de portofoon in handen en lijkt deze uitgezet te hebben. Er komen geen boodschappen door van de andere groepen.

Cecile en Klaas zijn heel actief bezig met zoeken naar tekens en halen 5 blokjes binnen. Doen ze dit om de verdenking van zichzelf af te halen?

Klaas gaat in zijn eentje naar de kist. Zat er echt maar €1000 in of heeft Klaas wat geld achterover gedrukt?

Opdracht 3: Verhalen estafette

Hier kan je het beste Mollen als je in het midden staat, want je kunt dan makkelijk de zinnen verkeerd doorgeven. Tim stond helemaal in het midden, de beste positie voor de Mol dus.

Cecile staat in het begin, maar lijkt al gelijk zinnen anders door te geven, plus ze besluit aan het einde nog door te geven dat er een woord mist, waardoor de kandidaten denken dat er een zin bij komt.

Goed, dat waren de hints die ik ben tegengekomen en de acties die mij opvielen. Wie de Mol is? Ik heb echt geen idee, hoewel ik ertoe neig om Cecile heel erg te verdenken. Sowieso hoop ik echt dat ze er lang in blijft, ik vind haar echt heel grappig.

Wie verdenk jij als Mol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *