Winter Books, Blogs & Borrel

IMG_4594

Afgelopen donderdag was ik aanwezig bij de Winter Books, Blogs & Borrel, georganiseerd door VBK Media, waaronder o.a. uitgeverij De Fontein en Zomer & Keuning vallen. Na een vrij stressvolle reis, waarbij eerst de tram strandde, daarna de trein uitviel en ik uiteindelijk 2 treinen later pakte dan gepland , ontmoette ik Judith op Utrecht CS. Zij was al op eerdere edities van dit event geweest en wist de weg in Utrecht.

We werden hartelijk ontvangen door Katja en Thyrza, waarna we naar de ruimte werden gebracht waar het hele feest plaatsvond. Omdat we lekker vroeg waren, hadden we mooie plekjes, helemaal vooraan en dus goed zicht op de presentaties.

IMG_4594

Dagmar opende de middag en daarna stelde iedereen zich voor. Naast een flink aantal bloggers (teveel om op te noemen!), waren er ook een groot aantal mensen van de uitgeverijen, auteurs, het social team van Bruna en boekverkopers aanwezig. Dat maakte het een gevarieerd gezelschap.

IMG_4602

Jeanette Ploeger, uitgever van De Fontein Romans en Spanning, trapte de eerste presentatie af met een geweldig betoog voor het nieuwe boek van Jojo Moyes, ‘Een leven na jou’. Door haar enthousiasme ben ik nog meer gemotiveerd om de boeken van Jojo Moyes te gaan lezen.

Hierna gingen we in discussie over wat precies een goede recensie is. Het is leuk om dit uit oogpunt van een uitgeverij te horen en ik heb zeker wat opgestoken. Ik wilde mijn recensies al gaan verbeteren, maar na de insider tips van Dagmar, weet ik precies waar uitgeverijen op letten.

IMG_4605

Mireille van Hout presenteerde haar nieuwe roman ‘Ibiza land van liefde’ en Dagmar onthulde dat deze ook in de goodiebag zat. In ‘Ibiza land van liefde’ staat het hippie-leven op Ibiza centraal. Ik ben erg benieuwd naar dit boek, dat overigens een echt prachtige cover heeft!

Claudia van der Werf, acquirerend redacteur bij de Fontein, vertelde met zoveel enthousiasme over de nieuwe thriller ‘Mea Culpa’, die in maart uitkomt, dat ik echt niet kan wachten tot deze uitkomt. Claudia vertelde dat ze voor haar werk zoveel thrillers leest, dat ze zelden nog verrast wordt. ‘Mea Culpa’ raakte haar zo dat ze het niet uit haar handen kon leggen. Claudia vertelde ook nog dat het vertalen van de titel (oorspronkelijk was deze ‘I let you go’) nog wel een dingetje was, want de titel heeft in dit geval een dubbele betekenis. Uiteindelijk hebben ze gekozen voor ‘Mea Culpa’, ik ben benieuwd of dit hetzelfde gevoel heeft bij het lezen van het boek.

IMG_4613

Na Claudia was het woord aan Joris van de Leur, van Fontein Jeugd. Hij stelde Mel Wallis de Vries voor en vertelde kort even over haar als auteur. Mel Wallis de Vries was zo enthousiast aan het vertellen over haar boek dat het bijna onmogelijk was om haar goed op de foto te krijgen. Wat een onwijs leuke vrouw en ik heb haar boeken gelijk aan mijn verlanglijst toegevoegd. Door haar enthousiasme over schrijven en het feit dat ze jeugdthrillers schrijft, ben ik echt benieuwd naar haar boeken geworden.

Dagmar nam het woord over mijn huidge favoriete genre: New Adult. Dit is wat sexier dan Young Adult en wat volwassener. Aanleiding hiervan was natuurlijk ook het nieuwe boek van Colleen Hoover, ‘Misschien ooit’. Ik hou van de boeken van Colleen Hoover en kan echt niet wachten om hierin te beginnen. We kregen ook een verrassing, want Jennifer L. Armentrout had speciaal voor ons vragen beantwoord en dit gefilmd. Ik heb vooral moeten lachen om haar hond en heb ook haar boeken op mijn verlanglijstje genoteerd.

Sabrina Verbeek gaf een mega-enthousiaste presentatie over wat een van mijn favoriete genres ooit blijkt te zijn: Urban Fantasy. Nooit dacht ik van fantasy te houden, maar wat blijkt: Buffy, Angel, Roswell, Twilight, The Shadow Hunters, dat valt allemaal onder Urban Fantasy. Ik werd aangestoken door Sabrina en was dan ook verheugd om een boek van Anne Bishop in mijn goodiebag te vinden. Ik kan niet wachten om dit genre meer te verkennen.

IMG_4615

Als laatste kwamen Marlies Visser en Manon Duintjer aan het woord over hun spel ‘Nomizo’, een filosofisch discussiespel. Een aantal bloggers mochten dit spel ook spelen en ging een van hen hiermee naar huis.

DSC_0364

Natuurlijk moesten alle bloggers met elkaar op de foto. Kun je mij spotten?

Tussen al deze presentaties door was er nog tijd om wat te eten en even te kletsen met de andere aanwezigen. En toen was het alweer afgelopen. Wat ging het snel en het had voor mij nog veel langer mogen duren! Ik heb echt onwijs genoten, niet alleen van de presentaties en de spekjes, maar ook van het enthousiasme wat door de ruimte zweefde. We hadden allemaal 1 ding gemeen: de liefde voor boeken en dat straalde er echt vanaf. Voordat we naar huis gingen, kregen we nog een goed gevulde goodiebag!

IMG_4619

Ik werd opgehaald door mijn dude (hoera!) en kwam moe, maar superenthousiast thuis. Dagmar heeft ook nog de dag gevlogd en die video kun je hieronder bekijken. Abonneer je vooral op Dagmar, ze maakt echt leuke video’s!

Ik kijk terug naar een onwijs leuke middag. Dit zijn de dingen waar ik als blogger nog meer gemotiveerd wordt om over boeken te schrijven, want er zijn zoveel toffe boeken die meer aandacht verdienen. Bedankt, Dagmar voor het organiseren en hopelijk tot de volgende keer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *