Wie is de Mol? Aflevering 5

wie is de mol

Zoals elke aflevering begint ook deze aflevering met een terugblik op vorige week. We zien hoe Ellie naar huis moet en Art vraagt zich af hoe het met de groep verder moet zonder Ellie. De groep zit inmiddels in een appartement en lijkt daardoor een gezin te worden, maar na de laatste test en executie is de sfeer veranderd van openheid naar mysterie.

De afleveringstitel van deze week is ‘3 al weg, 7 over’. Lekker mysterieus weer.

Opdracht 1

Opdracht 1: Tijdrit

De groep moet tijdens de eerste opdracht de antwoorden bij elkaar fietsen. Art staat bij het eindpunt met 1 persoon van de groep. Art stelt vragen en de rest van de groep moet de juiste antwoorden vinden. Taeke stelt voor om bij Art te staan, hij fietst immers het snelste en kan ondertussen zeggen waar de enveloppen hangen. Dit doet hij alleen niet en als de groep dan gaat fietsen, komen ze pas bij envelop 9 erachter dat ze enveloppen gemist hebben.

Tim rijdt voorop en lijkt als een idioot naar het eindpunt te willen fietsen en let daardoor totaal niet op zijn omgeving. Cecile let ook niet op haar omgeving, want die is bang voor fietsen in het zand en gaat dus liever lopen. De rest van de groep lijkt ook niet echt op te letten, wat voor de Mol natuurlijk heel goed uitkomt.

De groep fietst zo in totaal 9 enveloppen voorbij. De enige vragen die ze kunnen beantwoorden zijn de vragen 7, 8 en 9 en halen daarmee €600 voor de pot binnen. Tim haalt hiervan €400 binnen en Klaas €200.

Opdracht 2

Opdracht 2: Taíno tekens

Bij de tweede opdracht in deze aflevering krijgt de groep 9 afbeeldingen te zien die stammen uit de tijd van de Taíno indianen. Deze tekens moeten ze onthouden, want als ze deze tekens verzamelen, vormen ze een kaart. Op de kaart staat de locatie van het geld vermeld.

Annemieke, Marjolein en Rop vormen Team A, Taeke en Tim team T en Cecile en Klaas team C. Annemieke heeft de portofoon vast maar lijkt deze te hebben uitgezet. Cecile en Klaas zijn het meest actief in deze opdracht, ze halen maar liefst 5 tekens binnen. Taeke en Tim halen er 3 binnen en zo kunnen ze de kaart vormen. Op de kaart staat ook een code, deze is om het slot te kunnen openen van de kist waarin het geld zit. Klaas opent de kist, maar ondanks dat hij vrij verdacht wordt in de groep, mag hij in zijn eentje de kist openen. Er is €1000 voor de pot verdiend.

Opdracht 3

Opdracht 3: Verhalen estafette

De verhalen estafette is een vrij bekende opdracht, volgens mij ook in de geschiedenis van ‘Wie is de Mol?’. In deze opdracht moeten er twee verhalen doorgegeven worden, twee richtingen op. Annemieke en Cecile staan aan het begin van de verhalen, ze moeten beiden een ander verhaal doorgeven aan de groep.

Bij Cecile lijkt het gelijk al fout te gaan in de eerste zin en ook in de tweede zin gaat het niet goed. Dan komt ze er nog aan het eind achter dat er een woord mist en besluit ze dat nog door te geven aan de groep. Annemieke maakt hiervan dat er een extra zin bij komt.

Annemieke lijkt het goed te doen in deze opdracht, maar toch wordt er maar 1 zin uit twee verhalen goed geschreven. Er wordt niets verdiend voor in de pot. Hieronder volgt de tekst van beide dames:

Tekst Annemieke:

Meervoudigepersoonlijkheidsstoornis is volgens de Van Dale met achtendertig letters het langste woord in de Nederlandse taal. Elektriciteitsproductiemaatschappij is met vijfendertig letters het een na langste woord in de Nederlandse taal volgens de Van Dale. Vierentwintigletterwoord bestaat uit vierentwintig letters. Het langste woord dat je met je rechterhand kunt typen op de rechterhelft van je toetsenbord is elf letters lang. Namelijk minimumloon.

Tekst Cecile:

Het langste woord dat je met je linkerhand op de linkerkant van je toetsenbord kunt typen is niet stewardess. De woorden waarzegster, zeveraarster, secretaressedag, aardgasreserves en verbeteraars zijn langer. Het langste woord dat je kunt maken met alleen de bovenste rij van je toetsenbord is topprioriteit. Het Engelse woord voor typmachine, typewriter, is het een na langste woord dat je kunt maken met de bovenste rij van je toetsenbord.

Test en executie

Tijd voor de test. Annemieke lijkt op Tim en Klaas te zitten, maar zij blijft toch flink spreiden. Klaas zit op Tim, Annemieke en Taeke, maar lijkt op Tim te stemmen. Taeke merkt op dat Tim nooit geld binnen haalt (maar Tim haalt wel geld binnen, €400 voor de pot vandaag!). Cecile spreidt haar kansen en gaat voor Rop en Klaas, maar vindt ook Tim verdacht. Tim zit op zijn beurt weer op Cecile en Marjolein, maar verdenkt ook Klaas. Marjolein gaat spreiden en besluit haar joker vast te houden.

Marjolein gaat naar huis, dat had ik al wel een beetje verwacht. Zo’n gevoel had ik wel tijdens het kijken van de uitzending. Maar ja, wie haar mol was, dat hebben we niet gehoord vanavond. Ik ben echt de kluts kwijt en heb geen flauw idee wie de mol is. En jij?

De hints voor deze aflevering komen a.s. dinsdag online. Heb je al opvallende dingen gezien? Laat het achter bij de reacties, dan zet ik jouw hint dinsdag in mijn blogpost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *