Langzaam, sterf langzaam – John Burley

Langzaam, sterf langzaam

In het vredige Wintersville voelen buren als familie, kent de politiechef iedereen bij naam en gaan kinderen zorgeloos naar school. Totdat het gruwelijk verminkte lijk van een middelbare scholier wordt gevonden. Dr. Ben Stevenson, die als patholoog-anatoom het dode lichaam onderzoekt, is geschokt door het geweld dat gebruikt is, en net als alle andere ouders is hij bezorgd om zijn eigen kinderen. Hij raakt steeds intensiever bij het onderzoek betrokken. Dan wordt hij geconfronteerd met een schokkende ontdekking die niet alleen de rustige gemeenschap maar ook zijn eigen leven voor altijd zal ontwrichten.

Mijn mening

‘Langzaam, sterf langzaam’ is het debuut van John Burley, in Amerika en de UK al eerder uitgegeven en nu dan bij HarperCollins in Nederland. John Burley is een Amerikaanse schrijver en werkt op de SEH in Chicago. Zijn medische kennis is zeker terug te zien in dit boek. Op de achterflap staat de zin ‘Voor de fans van Harlan Coben’ en aangezien ik hem net ontdekt heb en geweldig vind, zijn de verwachtingen voor ‘Langzaam, sterf langzaam’ hoog. Heel hoog.

Toch maakte John Burley de verwachtingen waar. Ok, het is niet zo goed als Harlan Coben, maar ik was toch wel onder de indruk van dit debuut van John Burley. Ik was vanaf het begin gegrepen door het verhaal en hoewel de spanningsboog niet constant is, zorgen kleine hints en gebeurtenissen er wel voor dat ik wilde blijven lezen. Ik had het boek dan ook in een dag uit. De eerste moord was gruwelijk en het wordt nog wel iets gruwelijker en daar moet je van houden. Voor mij kan het in een boek (of film) eigenlijk niet gruwelijk genoeg zijn, hoewel ik een keer bij het lezen van Karin Slaughter wel een beetje geschokt was, haha.

Naarmate het verhaal vordert leer je de personages kennen en vallen er ook wat vreemde dingen op. Door die vreemde zaken wil je gewoon weten wat er nou precies aan de hand is, het maakt nieuwsgierig. De ontknoping en de ontwikkelingen daarna kwamen voor mij niet geheel als verrassing, hoewel de uitwerking me toch verbaasde.
Het enige waar ik een beetje ‘mee zat’, waren de personages. Ze voelden af en toe vlak aan en soms wat standaard. Ze konden wat mij betreft wat meer ontwikkeling gebruiken. De beslissingen van sommige personages snapte ik niet helemaal, maar dat zorgde bij mij niet echt voor een negatief gevoel tijdens het lezen van het boek.

Eindoordeel

‘Langzaam, sterf langzaam’ is een heerlijk spannend debuut met soms wat gruwelijke details. Je kunt merken dat het een debuut is, maar dat is wat mij betreft niet storend.

Specificaties

Langzaam, sterf langzaam by John Burley
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9789402704709

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56a76d12a5850_selected-products” products=”9200000047395281″ name=”langzaam, sterf langzaam” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *