Ocean of blood – Darren Shan

ocean of blood

The epic tale of the vampire Larten Crepsley continues. The question is – how far can Larten go…alone? Free from their mentor Seba Nile, Larten Crepsley and Wester Flack join the Cubs – wild young vampires with little respect for human life, and a taste for mindless enjoyment. For the Cubs, everything is easy. But nothing has ever been easy for Larten, and soon fate throws his life into another spin. With dark paths to travel, Larten finds himself far from the Vampire Mountain and its rules. A long way from home, sick and alone, he must decide what kind of vampire he will be. Whether he will stand firm, be true to his master and his princples – or whether he will lose himself in blood…

Mijn mening

‘Ocean of blood’ is het tweede deel in de saga van Larten Crepsley, geschreven door Darren Shan. Larten Crepsley is nog maar een jonge vampier en hij is nog niet op zoek naar rust en regelmaat in zijn leven. Hij wil graag de wereld ontdekken en daarom gaat hij samen met zijn zogenaamde broer op reis, levend bij de ‘Cubs’, de jonge vampieren.

Ze reizen, gokken, zuipen en zoekend naar de grenzen van het bestaan, maar ook genietend van hun leven van stelen, vrouwen en drank. Maar ondanks dat Larten het naar zijn zin heeft bij de groep, weet hij niet zeker of dit het juiste pad voor hem is. Hij moet beslissen welke kant hij op wil met zijn leven, of hij terug wil naar zijn oude meester Seba of dat hij wil blijven reizen.

Tja, wat kan ik zeggen over dit boek. Ondanks dat het het tweede deel in de saga is, voelt het niet als een standaard tweede deel in een serie. Een tweede deel in een serie heeft vaak een wat minder boeiend verhaal, je moet het vaak succesvolle eerste deel overtreffen, maar hoe doe je dat? Darren Shan heeft daar duidelijk geen moeite mee en weet je als lezer vanaf de eerste bladzij te boeien. Hij kent elk hoekje van de wereld waarin Larten leeft en weet precies welk doel hij voor Larten voor ogen heeft. Toch weet hij de karakters die Larten ondersteunen tijdens zijn leven en ontdekkingsreis naar voren te laten komen en zijn die karakters geen onderdanen in het verhaal.

De reden waarom ik zo geniet van de boeken van Darren Shan is dat de personages zorgvuldig gekozen zijn en dat ze allemaal een even belangrijke rol spelen in het verhaal. Ze hebben een doel, maar ook allemaal hun eigen verhaal. Darren Shan geeft elk personage zo af en toe even de kans om te ‘shinen’ in het verhaal en dat is ook bij ‘Ocean of blood’ het geval.

Eindoordeel

‘Oceans of blood’ is gewoon weer een geweldig boek in de serie over Larten Crepsley. Ik geniet van elke pagina en van elk personage. De wereld van de vampiers is echt een wereld om compleet in weg te duiken.

Specificaties

Ocean of blood by Darren Shan
Series: The Saga of Larten Crepsley #2
Published by HarperCollins Publishers
Genres: Young Adult
Pages: 256
ISBN: 9780007315901

[bol_product_links block_id=”bol_56a7404b8fbaf_selected-products” products=”1001004011268636,9200000002198368″ name=”ocean of blood” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *