Wie is de Mol? Hints #4

wie is de mol

Afgelopen zaterdag was alweer aflevering 4 van ‘Wie is de Mol?’op tv en ik heb weer uitgebreid gezocht naar hints en opvallend gedrag van de kandidaten. Ook kreeg ik een goede tip van Dande. Lees je mee?

Flashback vorige week en start aflevering 4

In de flashback naar aflevering drie viel me op dat je Cecile heel duidelijk een ‘2’ op ziet schrijven bij het bieden voor de test. Zou Cecile verantwoorlijk zijn voor het bedrag van €2345 wat uit de pot ging?

Klaas wil geen penningmeester meer zijn en Cecile wordt gekozen. Cecile vertelt zelf in haar biecht dat ze totaal niet met geld om kan gaan, dus het zou me ook zeker niets verbazen als er geld verdwijnt uit de pot.

Opdracht 1: Ondiep water

Martine van het blog 10e heeft een hint ontdekt naar de cijfercodes van de kokers. Als je de eerste cijfers neemt en die vertaalt naar het alfabet, krijg je de letters van Klaas z’n naam. Maar of dit nou weer een hint is naar Klaas? Ik vind het er soms te dik bovenop liggen, maar ja, wie weet is het wel zo!

Cecile was tijdens deze opdracht ineens te zien bij het mandje waarin de kokers lagen en zij had een koker met mingeld gepakt. Heeft zij stiekem kokers gewisseld?

WIDM hint #2

Opdracht 2: Kiezen of delen

Marjolein loopt straal langs het mandje waarin €1000 ligt, maar pakt wel €500. Was zij van tevoren ingelicht dat Annemieke een bedragen van -€500 had gepakt en dat er zo dus niets uit de pot zou gaan?

Dande wees me op de volgende hint: in het woordenboek dat de kandidaten konden pakken en waarin €2000 zat verstopt, is een passage gemarkeerd. Nader onderzoek levert op dat het hier om het woord Izquerda gaat, wat ‘links’ betekent’. Klaas en Taeke zijn linkshandig, maar dit zou natuurlijk ook kunnen slaan op het feit dat Klaas op de groepsfoto links staat.

Opdracht 3: Sleutelroute

Taeke lijkt bij deze opdracht een aantal keer als eerste het goede antwoord te geven op de gegeven raadsels, maar ja, iedereen gaat er ongeveer van uit dat het eerste antwoord nooit juist is. Is dit een slimme tactiek of gewoon per ongeluk?

Had Marjolein echt niet door dat er meerdere sloten waren? Dat was toch duidelijk verteld door Art aan het begin van de opdracht.

Algemeen

Wat betreft de titels van de afleveringen, Jan-Willem opperde ook al dat het misschien naar de afvallers wees, maar met de titel ‘minder dan je denkt’, kan ik er geen wijs uit worden. Slaat deze dan op het geldbedrag dat met de kist verdiend werd, dat was minder dan Ellie gedacht had.

Heb ik nog hints of andere opvallende dingen gemist? Laat het achter bij reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *