Birth of a killer – Darren Shan

birth of a killer

Spanning centuries and continents, taking in sea voyages, murder, war and love, this is the epic, bloodsoaked tale of a vampire who started out a nobody…and ended up changing the world forever. For every vampire, the end…is just the beginning. When terrible events force young Larten Crespley to flee his home he finds himself alone in the world. Then he meets the mysterious Seba Nile, who introduces him to the ways of the vampire clan. But will Larten turn his back on humanity and join a world from which there can be no return…? So begins the blood-soaked tale of a vampire who starts out a nobody …but will change the world forever.

Mijn mening

Ik ben gek op de boeken van Darren Shan. De Saga van Darren Shan las ik al zo’n 15 jaar geleden denk ik, en elke keer was ik weer blij als er een nieuw deel uit kwam. Ik koop elk boek van Darren Shan gewoon omdat het een boek van hem is, ongeacht het verhaal. Ik lees geen achterflaps (of nou ja, bijna niet) en toen ik op het boekenfestijn ‘Birth of a killer’ signed by the author vond, was er geen discussie mogelijk: dit boek gaat mee naar huis.

‘Birth of a killer’ gaat over Larten Crepsley, de leermeester van Darren Shan. Als je de Saga van Darren Shan hebt gelezen, is dit verhaal eigenlijk nog leuker, maar je kunt het zeker als losstaande serie lezen. Er komen in ‘Birth of a killer’ veel personages in voor die ik al eerder leerde kennen en tijdens het lezen realiseerde ik me 1 ding. Darren Shan is een koning in mijn ogen. Zijn schrijfstijl voelt als thuiskomen, ook omdat ik al zo lang zijn boeken lees.

‘Birth of a killer’ voelt zo vertrouwd door die herkenbare personages, maar is toch nieuw, omdat ik het verhaal van Larten Crepsley nog niet ken. Het is boeiend, spannend en ik kon eigenlijk niet wachten om verder te gaan met de volgende drie boeken uit deze serie (die ik kocht voordat ik eraan begon, omdat ik wist dat ik ze vrij snel achter elkaar zou willen lezen). Helaas moeten ze even wachten want ik heb andere boeken die voorrang hebben, maar ik weet nu al dat ik zoveel van deze serie ga houden.

Eindoordeel

Darren Shan heeft de vampierenwereld zo goed uitgedacht dat elk detail klopt en alles in deze saga samenkomt. ‘Birth of a killer’ en daarmee de Saga van Larten Crepsley is een musthave voor de Darren Shan fans, maar ook als je van vampierenseries houdt. Wat mij betreft echt de beste vampierenserie die er bestaat.

Specificaties

Birth of a killer by Darren Shan
Series: The Saga of Larten Crepsley #1
Published by HarperCollins Publishers
Genres: Young Adult
Pages: 256
ISBN: 9780007315871

[bol_product_links block_id=”bol_56a357b40fc03_selected-products” products=”1001004010718513,1001004010970111″ name=”birth of a killer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *