Hush Hush – Becca Fitzpatrick

hush hush

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

Mijn mening

Als eerste: dit boek was zo vervelend wat betreft de titel. Elke keer als ik dit boek in mijn handen had, kreeg ik het liedje ‘Hush’ van Kula Shaker in mijn hoofd. Haha. Maar verder..

Ik ben al jarenlang grote fan van Twilight. Toen ik begon in ‘Hush hush’ kon ik dan ook niet anders dan denken aan Twilight. Girl meets boy, hates him but falls for him. Ja duh, dat verhaal kennen we al. Maar toch blijven dit soort verhalen gewoon heerlijk om te lezen.

Becca Fitzpatrick heeft in deze serie twee, of eigenlijk drie personages neergezet die cliche zijn. Patch lijkt met zijn ietwat stalkerige gedrag een kopie van Edward, Nora is een onzeker meisje (hallo Bella?) en Vee is de bitchy BFF die haar vriendin gemakkelijk laat vallen voor een leuke jongen. Vee was het personage in dit boek aan wie ik me nog het meeste ergerde. Ik snapte echt totaal niet waarom Nora en Vee BFF’s waren, zo vaak lieten ze elkaar keihard vallen en kozen gewoon net zo makkelijk voor iemand anders.

De personages kennen niet echt veel diepgang, maar voor de verhaallijn was dit wat mij betreft niet heel erg nodig. Dit is natuurlijk wel belangrijk voor de komende boeken, dus ik ben wel benieuwd hoe Becca Fitzpatrick dat aan gaat pakken.

Het einde van ‘Hush, hush’ was wel een open einde, het verhaal van Patch en Nora is zeker niet afgelopen, maar eindigt niet met een cliffhanger. Dat einde en de wat vlakke personages zorgen er wat mij betreft niet voor een uitnodiging om de rest van de serie te lezen. Toch ben ik stiekem wel benieuwd naar de verdere verloop van de serie en zal ik ze waarschijnlijk wel gaan lezen.

Eindoordeel

Ben je op zoek naar een wat voorspelbare, maar toch ook wel heerlijke (een soort guilty pleasure) en ietwat idiote young adult serie? Dan kan ik je ‘Hush, hush’ van harte aanraden. Ondanks mijn kritiek heb ik toch echt wel van dit boek genoten, het leest echt heerlijk weg en je hoeft niet al te veel na te denken.

Specificaties

Hush Hush by Becca Fitzpatrick
Published by Moon
Genres: Young Adult
Pages: 384
ISBN: 9789048829002

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56a1226217632_selected-products” products=”9200000046267531,9200000046986760″ name=”hush hush” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *