De eerlijke vinder – Stephen King

eerlijke vinden

Bij een inbraak bij de legendarische schrijver John Rothstein steelt Morris Bellamy naast veel geld een stapel aantekenboekjes met ongepubliceerd materiaal. Morris verbergt zijn buit – maar dan wordt hij gearresteerd voor een andere misdaad. Tientallen jaren later vindt een jongen, Pete Saubers, de kist en nu zijn het Pete en zijn familie die door Bill Hodges, Holly en Jerome gered moeten worden van de inmiddels nog krankzinniger en wraakzuchtige Bellamy, die na 35 jaar vrijkomt uit de gevangenis.

Mijn mening

‘De eerlijke vinder’ is het vervolg op ‘Mr Mercedes‘ van Stephen King. Als je deze nog niet gelezen hebt, wil je deze recensie misschien niet lezen, want er staan spoilers in!

In ‘Mr Mercedes’ lazen we over de ‘Mercedes-killer’, die op mensen in was gereden, zijn moeder heeft vermoord en achter Bill Hodges aan zat. Het eindigde met een open einde, wat ervoor zorgde dat ik echt onwijs benieuwd was naar ‘De eerlijke vinder’. Ik kreeg dit boek van Nadine, die mijn Secret Santa was, georganiseerd door Emmy. Het boek lag ruim twee weken op mijn TBR voordat ik erin begon. ‘Mr Mercedes’ las ik in het Engels, deze las ik in het Nederlands. Het maakt me weinig uit en ook voor de verhaallijn was het geen probleem.

Het verhaal van ‘De eerlijke vinder’ gaat over Morris Bellamy die de schrijver John Rothstein vermoord en zijn aantekenboekjes pikt. Peter Saubers vindt deze boekjes en probeert ze te verkopen. Hij komt in de problemen en Hodges moet hem uit de problemen zien te halen.

In het begin van het boek was ik een beetje teleurgesteld. Door dat open einde van ‘Mr Mercedes’ wilde ik eigenlijk weten hoe het met de Mercedes-killer was en boeide het verhaal van Morris en Peter me niet. Nou ja, dat is misschien grof gezegd, maar ik was wel een beetje teleurgesteld. Dat duurde niet lang want Stephen King wist me in zijn verhaallijnen te strikken en ik zat binnen no time in het boek. Ik had een gruwelijke hekel aan Morris en wilde dat alles goed kwam voor Pete, zoals het een goede lezer betaamd.

En dan, stukje bij beetje kom je meer te weten over Brady, de Mercedes-killer. Geniaal in dit verhaal gevlochten, het speelt totaal geen belangrijke rol, maar houdt je wel nieuwsgierig hoe dit nou verder gaat.

Tot het einde. Stephen King kan het bovennatuurlijke als geen ander beschrijven, geesten, demonen, noem het maar op. Hij is met recht de koning in dit genre. Je denkt dat de Bill Hodges-trilogie gewoon een thriller-serie is. Maar nope. Stephen King knalt er gewoon even een totaal onverwachtse wending in, op de laatste bladzijden van dit boek. NOOOOOOOOOOO!!! En nu moeten we wachten tot juni. ARGH.

Eindoordeel

‘De eerlijke vinder’ is echt een briljant in elkaar gezette thriller en een perfecte opvolger voor ‘Mr Mercedes’. Mijn tip: wacht gewoon tot juni dit jaar voordat je ze alledrie gaat lezen. Lijkt me een heerlijk idee voor de zomervakantie.

Specificaties

De eerlijke vinder by Stephen King
Series: Bill Hodges #2
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789024567256

[bol_product_links block_id=”bol_569e7222b8e25_selected-products” products=”9200000040510908,9200000043216071″ name=”eerlijke vinder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *