Wie is de Mol? Hints #3

wie is de mol

Afgelopen zaterdag was het alweer aflevering drie van ‘Wie is de Mol?’. De titel van de aflevering was ‘wie schrijft die blijft’. Daar heb ik al gelijk de eerste hint, want was dat, zoals Miranda dacht, een hint naar afvaller Remy? Hij schreef als enige €0 op als bod voor de testvragen en moest naar huis.

Aflevering 1 heette ‘wijsmaken’, zou dit slaan op een afvaller die geen afvaller was? Art maakte ons, als kijker, wijs dat er iemand naar huis zou gaan, maar dit was niet het geval.

Aflevering 2 heette ‘het laatste woord, letterlijk’. Sloeg deze titel op Airen, die als verslaggever en presentator vaak het laatste woord heeft in de uitzendingen? We zullen af moeten wachten of deze theorie klopt als we meer uitzendingen hebben gezien.

Hint ondergronds

Opdracht 1

Er lag bij de eerste opdracht ook geld ondergronds, dit was een biljet van €1000. Hierop staat Ellie afgebeeld, was dit een hint naar de mol, die alleen ondergronds leeft.

Wat me bij de tweede keer kijken van deze aflevering nog opviel, is dat Cecile zelf niet naar voren komt met de €250 die ze bij elkaar verzamelde. Dit was door een opmerking van iemand anders, als niemand wat gezegd had, had Cecile het geld dan bij zich gehouden?

Zoals ik in mijn aflevering-recap al zei, maakte Tim de dubieuze opmerking ‘I’m on it’ als hij het over het mysterie van de achterkant van het geld sprak. Had hij het letterlijk over ‘I’m on it’, dus staat zijn portret op de achterkant?

Annemieke

Wat ik wel heel opvallend vond, was dat Annemieke tijdens haar biecht ineens een gebaar met haar hand maakt. Ze zegt ‘iets met spanning of eng, dat hebben we natuurlijk GEZIEN bij het klooster’. (Excuse het screenshot, m’n uitzendinggemist wilde niet meewerken) Ondanks dat ze verder niet veel verdacht gedrag heeft, vond ik dit wel een opvallend gebaar.

Opdracht 2

Annemieke pakt een verdubbelaar, maar wordt vlak voor de finish afgeschoten. Per ongeluk of expres?

Taeke haalt €1000 binnen. Is dit een afleiding? De mol weet immers dat er de volgende opdracht geld uit de pot gehaald wordt.

Rop zegt dat hij nachtblind is, de mol is dat ook. Maar ligt dit er soms teveel bovenop?

Tim is echt helemaal niet blij bij het binnenhalen van zoveel geld, maar als Remy oppert dat de mol niet echt heeft kunnen mollen, lijkt Annemieke ineens zenuwachtig te worden.

Opdracht 3

Rop schrijft een bedrag op wat start met een 2, zou hij €2345 geboden hebben? Dit is wel een heel specifiek bedrag.

Taeke lijkt wel het bedrag van de totale pot op te schrijven, maar is dat wel een mollenstreek?

Heb jij nog andere hints of opmerkelijke zaken gezien tijdens de aflevering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *