Van XL naar S – Mieke Kosters

Van XL naar S

Mieke Kosters gelooft niet in diëten, maar in bewust kiezen voor het (aller)lekkerst en in slim combineren. Alles mag. Jij bepaalt! Alle 200 recepten hebben een maat: van XS tot XL. Het is aan jou om te bepalen welke omvang je maaltijden krijgen. Met enkel XL’s val je niet af, maar van alleen XS’jes word je rebels. Dus combineer: neem je een tompouce (XL), houd het dan ’s avonds bij tomatensoep met brood (S). Pak regie, experimenteer en varieer!

Mijn mening

Een goed voornemen van mij is om dit jaar gezonder te leven. Natuurlijk zou ik ook graag willen afvallen, maar gezonder leven is toch net belangrijker. Zoals ieder mens ben ook ik gek op lekker eten en dat is dan meteen ook mijn valkuil. Lekker eten voor mij houdt vaak in dat er veel calorieen in zitten, waardoor ik aankom. In combinatie met mijn burnout een aantal jaar geleden heb ik slechte gewoontes ontwikkeld die ik moet vervangen door gezondere gewoontes.

Goed, gezonder eten. Mieke Kosters heeft het in ‘Van XL naar S’ vooral over het vinden van de balans. Tuurlijk mag je die shoarma met patat, maar eet dan tussen de middag een salade. Klinkt compleet logisch en als je jezelf dingen ontzegt, ga je alleen daar maar aan denken. En hoe hou je een gezonde leefstijl gemakkelijk vol? Als je die balans kunt volhouden.

Mieke Kosters stelt dat als je af wilt vallen, het beste voor (X)S gerechten kunt kiezen. Logisch, die hebben minder calorieen. Mieke wil in ‘Van XL naar S’ aangeven dat je kunt varieren, bewust kunt genieten van lekker eten en daarmee een gezond gewicht kunt bereiken.

De recepten in het boek zijn dus ingedeeld van XS tot XL gerechten en geloof me, er staat geen saaie salade in het boek. Er staan voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes genoeg opties, en echt van XL naar S recepten. Je kunt dus genoeg combineren en je zult niet elke week hetzelfde hoeven eten. De recepten zijn gecombineerd met heerlijke foto’s en OMG er staat zelfs een ‘recept’ in van popcorn met de Tony Chocolonely Zeezout-Karamel chocoladereep. Het water liep me echt in de mond.

van XL naar S

Een dag ‘S’ eten

Om een kookboek te recenseren, wilde ik minstens een dag recepten uit het boek maken. De keuze was echt heel moeilijk, er staan zelfs voor iemand zoals ik die niets lust, genoeg recepten in. Ik heb uiteindelijk een groot deel van de avondmaaltijden van de week uit dit kookboek gemaakt. Goed, een dag koken uit dit kookboek.

Ik at een XS gerecht als ontbijt: Crumble met peer en bosvruchten. Gemaakt met havermout en een beetje honing, het kost wat tijd, maar het is echt heerlijk. Genoeg vullend ook tot de lunch.

Als lunch at ik een zelfbedachte salade (gewoon een hoop gezonde dingen die ik in huis had in een kom gemikt) en geen koolhydraten.

Het avondeten is voor mij wat lastiger, ik eet niet veel groentes, gewoon omdat ik er niet zo van hou. Toch was er genoeg te kiezen uit het boek, we aten ‘tagliatelle carbonara’, een S maaltijd, met een salade erbij.

Uiteindelijk heb ik ook nog als tussendoortje de cacaoballetjes met hazelnoot en kokos gemaakt en had ik aan het eind van de dag echt niet het idee dat ik iets gemist had.

Eindoordeel

‘Van XL tot S’ is echt een heerlijk kookboek, ongeacht of je af wilt vallen of niet. Mieke Kosters legt alle recepten duidelijk uit en het feit dat je zoveel keuze hebt, zorgt ervoor dat je echt niet het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent. Je bent je meer bewust van wat je eet en ik denk dat dat de key is voor een gezonde leefstijl.

En dat patatje.. Dat geef ik niet op hoor! Maar ik geniet er wel meer van als ik het eet.

Meer weten?

Mieke Kosters maakte een aantal filmpjes bij dit kookboek. Deze staan op het YouTube-kanaal van Uitgeverij Carrera. Bekijk ze hier.

Specificaties

Van XL naar S by Mieke Kosters
Published by Carrera
Genres: Kookboek
Pages: 223
ISBN: 9789048829866

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_569babcd2a908_selected-products” products=”9200000052067865″ name=”van xl naar s” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Van XL naar S – Mieke Kosters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *