Storytel luisterboeken app

Storytel-logo

Als goede gewoonte voor dit jaar wilde ik meer gaan bewegen. Drie keer per week wandelen leek me een goed idee. Maar als ik muziek luister tijdens het wandelen, raak ik snel ongeinteresseerd, en hou ik het wandelen minder lang vol. Ik luister al jaren naar de luisterboeken van Harry Potter maar wilde eens een app proberen, waarbij ik ook nieuwe boeken kon luisteren. Mijn keuze viel dan ook snel op Storytel, hier kun je niet alleen Nederlandse, maar ook Engelse luisterboeken luisteren, ideaal dus.

Mijn ervaring

Ik downloadde de app en maakte een account aan. Dat ging vrij makkelijk en ik kon al snel de gehele bibliotheek langslopen. Ik koos als eerste boek ‘Het Rosie effect’, het vervolg op ‘Het Rosie Project’. Er stond dat Sander de Heer het voorlas, maar de stem leek me daar iets te oud voor, ik ben er niet echt zeker van dat het echt klopte. Ik startte mijn eerste wandeling en voor ik het wist was ik weer thuis. Ik had mezelf beloofd dat ik alleen mocht luisteren als ik ging wandelen. Toen werd het slechter weer en wandelde ik niet, maar ging ik binnen een workout doen. Geen luisterboek dus.

Ik luisterde nog een paar keer tijdens het afwassen, ook prima, maar het boek boeide me niet heel erg. Ik besloot over te gaan naar ‘Mooie meisjes’ van Karin Slaughter. Lekker eng en terwijl ik op een druilerige dag door het bos liep, misschien niet de beste keus. Ik vond het soms lastig om mijn aandacht bij het boek te houden, zeker als het een nieuw boek was. Als ik even niet geluisterd had, moest ik er echt weer even inkomen.

In bed luisterde ik ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’, voorgelezen door Stephen Fry. Een ideale instelling van de Storytel app is dat je ‘m op een timer kunt zetten. Voor het slapen gaan zette ik de timer op 30 minuten, vaak was ik binnen 20 minuten al in slaap. Maar zo blijft je telefoon niet onnodig lang doorspelen. Als je de app de volgende dag weer opstart, kun je makkelijk een aantal minuten terugspoelen, zodat je kunt zoeken waar je gebleven bent.

Wat kost het?

Je betaalt voor de eerste twee weken €0,01, zo heeft Storytel je rekeningnummer en kunnen ze het na die twee weken omzetten naar een betaald abonnement, je betaalt dan €9,99 per maand en je kunt elke maand opzeggen. Je kunt natuurlijk ook voor die twee weken opzeggen.

Eindoordeel

De app van Storytel is echt makkelijk te bedienen, de bibliotheek groot en gevuld met recente boeken. Het handige is de synchronisatiefunctie en de snoozefunctie. De app werkt op Android en Apple, wat ook niet altijd het geval is.

Ik vond het een prima app om uit te proberen, maar ik heb toch mijn abonnement opgezegd. Waarom? Omdat ik naar verhouding te weinig luister, hooguit 2x per week. Zo vind ik het gebruik gewoon te duur. Als je op zoek bent naar een luisterboekenapp vind ik het wel echt een aanrader, ze hebben een grote collectie en de combinatie Engels en Nederlands vind ik echt heel goed gekozen.

Heb jij een abonnement op Storytel? Luister je wel eens luisterboeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *