Wie is de Mol? Aflevering 3

wie is de mol

Zoals altijd begint de aflevering met een flashback naar vorige week. Airen moest het spel verlaten, terwijl ze dacht minstens de finale te halen.

Art vertelt dat de groep druk bezig is met het volgen van het geld – follow the money leeft bij de groep. Ze zijn ook op zoek naar verborgen tekens op het geld, misschien is dat wel een aanwijzing naar de mol? Art blijkt later in de aflevering gelijk te hebben.

De titel van deze aflevering is ‘wie schrijft die blijft’, maar waar die naar wijst, is mij nog niet helemaal duidelijk.

Geld matchen

Opdracht 1: Geld matchen

Voor de eerste opdracht begint, horen we een nummer van de Buena Vista Social Club. Muziek lijkt in deze serie van ‘Wie is de Mol?’ een belangrijke rol te spelen.

De groep wordt in kleine groepjes gesplitst. Ellie en Rop, Annemieke en Taeke, Tim en Klaas en Marjolein, Cecile en Remy moeten samen op zoek gaan naar delen van geldbriefjes. Als ze het biljet compleet kunnen maken, dan komt dit geld in de pot. De kandidaten moeten ook ondergronds om geld te zoeken.

Wat opvalt tijdens deze opdracht:

 • Ellie heeft geen gevoel voor richting, wat een beetje vaag is als politieagent.
 • Tim wil met elke bewoner van Santo Domingo praten en ze Nederlands leren.
 • Taeke is hilarisch aan de telefoon.
 • Klaas en Tim maken de €250 compleet.
 • Annemieke en Taeke maken de €500 compleet.

Na de opdracht wil Tim heel graag het geld bekijken en oppert zelfs dat de stipjes staan voor pixels van een foto. Hij zegt dan wel letterlijk ‘I’m on it’. Zou dit een hint zijn?

Laser

Opdracht 2:Laser

De meest bekende opdracht uit de ‘Wie is de Mol?’ geschiedenis is wel de laseropdracht. Een opdracht waarbij veel adrenaline naar boven komt en dus een populaire opdracht om de kandidaten te leren kennen. De opdracht is om iedereen een bepaald bedrag te geven en als ze door het terrein heen kunnen komen, dan komt dat geld in de pot. Tussendoor kunnen ze nog verdubbelaars ophalen.

Wat hierin opviel was:

 • Taeke krijgt €500 en pakt de verdubbelaar. Wist hij dat er bij de volgende opdracht geld uit ging en dat hij makkelijk geld in de pot kon brengen?
 • Rop is nachtblind, is dat een hint naar de mol?
 • Ellie probeert de verdubbelaar te pakken, maar dit lukt niet.
 • De witte legging die geen legging was van Cecile.
 • Cecile pakt gewoon de verdubbelaar en legt de verdenking gelijk bij Ellie, waarom lukt het haar dan niet?

In totaal is er deze opdracht €1700 voor de pot verdiend.

Macht test

Opdracht 3: Macht over geld

De kandidaten mogen bieden op vragen van de test. Degene die het een-na-hoogste bod inlevert, krijgt de macht over de test. Die mag vijf vragen wegstrepen bij de test.

Het lijkt erop of Taeke €4150 gaat bieden. Remy wil niets aan de mol geven en dus biedt hij €0. Marjolein en Klaas willen liever dat er geld in de pot blijft, Rop en Cecile willen graag in het spel blijven. Annemieke vindt het zonde van het geld en Tim is onzeker, dus hij zet hoog in.

Test en executie

Het een-na-hoogste bedrag was €2345, dat gaat uit de pot. Dit vind ik wel een vreemd bedrag trouwens.

Goed, de test. Ellie, Taeke en Tim gaan eerst, die krijgen een groen scherm. Remy (mijn mol!) krijgt een rood scherm en moet dus naar huis.

Ik was zo in shock dat mijn mol eruit ging, dat ik niet eens de rest van de aflevering heb gezien! Haha. Ik ben nu even helemaal de weg kwijt en ga dus echt op zoek naar hints om te beslissen wie mijn volgende mol is.

De hints voor deze aflevering komen a.s. dinsdag online. Heb je al opvallende dingen gezien? Laat het achter bij de reacties, dan zet ik jouw hint dinsdag in mijn blogpost!

Wie is jouw mol?

6 thoughts on “Wie is de Mol? Aflevering 3

 1. ha, herkenbaar. Ik zat ook heel sterk op Remy, dus ben nu ook compleet de weg kwijt.

  En ik dacht dat de naam van de aflevering misschien al wees op het vertrek van Remy (al bedacht ik me dat natuurlijk pas na afloop, hij was (voor zover we weten) de enige die 0 euro opschreef. De rest schreef een bedrag op en bleef in de uitzending… Maar goed, ik ben altijd vreselijk slecht met die aanwijzigen (ik zie aanwijzigen die er niet zijn en mis aanwijzigen die er wel zijn, haha). Dus het kan net zo goed op iets anders slaan.

 2. Bij de eerste opdracht, geld matchen, kon Rop het goede plein maar niet vinden. Dat vond ik best verdacht. En ik vond Annemieke (zo heet ze geloof ik – ja, bekende Nederlanders, he?) verdacht, die had in het laserspel toch een verdubbelaar maar werd geraakt? De anderen zeiden dat de mol hier geen goede beurt had gemaakt, en zij zei: Jammer dan. Of zoiets. Iets dat de mol zou kunnen hebben gedacht, en per ongeluk hardop uitgesproken?

 3. Ik dacht inderdaad ook toen Tim zei ‘I’m on it’ dat het een hint was, maar hetzelfde geldt voor Rop die nachtblind is.. Oftewel: ik heb nog altijd geen idee wie de mol is!

  1. Ja die twee uitspraken zijn echt wel gekke uitspraken in zo’n programma als ‘Wie is de Mol?’! Ik gok op Annemieke, maar ja, vorige week zat ik op Remy, dus ik weet het echt niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *