Niemand weet – Gerda Crouset

niemand weet

Leo van ’t Sant, medewerker van Sedna Wellness Centrum, wordt voor één dag tot manager gebombardeerd omdat John, de eige­ naar, onverwacht zijn ernstig zieke moeder moet bijstaan. Juist die dag is de feestelijke opening gepland van het Hooibed chalet. Alles verloopt vlekkeloos, tot Leo op de relaxweide een kolossale vrouw ontdekt met een enorme moedervlek op haar dijbeen. Haar verschijning brengt herinneringen boven aan zijn dikke pleegtante Anne. Leo raakt in paniek en wil alle sporen uitwissen die hem ver­ binden met zijn jeugd en de lugubere dood van tante Anne. Maar wat hij niet kan bevroeden is dat hierdoor juist nieuwe ontdekkingen worden gedaan waardoor zijn handelen in een wel heel ander dag­ licht komt te staan. In de psychologische thriller Niemand weet vertelt Gerda Crouset het sinistere verhaal van Leo van ’t Sant, die in een tijdsbestek van nog geen 24 uur zijn goed georganiseerde leven ziet veranderen in een grote chaos.

Mijn mening

Het begin van ‘Niemand weet’ begint goed, want je krijgt meteen een spannende flashback. Daarna begint het werkelijke verhaal, dat zich eigenlijk afspeelt in 24 uur in een wellness centrum. Tussendoor krijg je flashbacks en daardoor kom je meer te weten over Leo van ’t Sant. Want is hij wel degene die hij zegt dat hij is? Daar kom je langzamerhand achter.

Helaas klonk het verhaal spannender dan je denkt, want eigenlijk is de climax een zwakke climax. Ik zag het al van mijlenver aankomen, en dat stelde me eigenlijk een beetje teleur. Het enige positieve is dat er in deze thriller een mannelijke hoofdpersoon is, waar normaal vaak vrouwen de hoofdrol hebben.

Doordat de hoofdstukken elkaar afwisselen en je het verhaal vanuit de oogpunten van Leo en de journaliste leest, zorgt het er wel voor dat je ‘Niemand weet’ behoorlijk snel uit leest. Er zit wel een soort onderhuidse spanning in en ik wilde dan wel weten hoe het afliep. Dat was dan ook de enige reden waarom ik bleef lezen.

Eindoordeel

‘Niemand weet’ is een thriller met onderhuidse spanning, maar helaas was de plot niet zo verrassend als ik had gehoopt. Een teleurstellende thriller die wel lekker wegleest door de manier waarop het in elkaar gezet is, met verschillende oogpunten en de wisselwerking tussen heden en verleden.

Specificaties

Niemand weet by Gerda Crouset
Published by Uitgeverij Marmer
Genres: Thriller
Pages: 205
ISBN: 9789460681424

[bol_product_links block_id=”bol_5698ed354452c_selected-products” products=”9200000011243836,9200000014558586″ name=”niemand weet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *