Antsy does time – Neal Shusterman

antsy does time

Na de Schwa heeft Antsy een nieuwe vriend gevonden – en zeker zo’n merkwaardig type: Gunnar Ümlaut, een Zweedse leeftijdgenoot met een pracht van een zus, Kjersten. Als Antsy hoort dat Gunnar nog maar zes maanden te leven heeft, stelt hij een officiële verklaring op waarin hij Gunnar een maand van zijn eigen leven geeft. Iedereen die ervan hoort raakt onder de indruk – inclusief de mooie Kjersten. Plotseling bevindt Antsy zich in het middelpunt van een handel in tijd, terwijl hij zich ook door een crisis in het restaurant van zijn vader heen moet zien te slaan én samen met zijn blinde ex-vriendin Lexie de verschrikkelijke oude man Crawley weer moet ontvoeren. En dan komt Antsy erachter dat Gunnar helemaal niets mankeert…

Mijn mening

‘Antsy does time’ was een van de boeken die in de John Green grabbag zat die ik van de zomer kocht, en daarmee was het weer een boek dat ik niet zelf had uitgekozen in de boekenwinkel. In ‘Antsy does time’ doet Anthony ‘Antsy’ een geweldige daad, hij geeft maanden van zijn eigen leven aan een klasgenoot. Dit wordt dan een hype en dan komt de vraag of zijn klasgenoot wel echt dood gaat.

Het verhaal van ‘Antsy does time’ gaat vooral over vriendschap, opgroeien en volwassen worden en die combinatie zorgt ervoor dat het een vermakelijk verhaal is. Niet een wereldschokkend boek en zeker niet een die je lang bij zal blijven, maar gewoon een prima boek voor tussendoor.

Er zitten grapjes in, het zorgt voor een glimlach op je gezicht en je vertrouwen in de mensheid wordt even iets groter. ‘Antsy does time’ is daarmee een fijn boek om zo even te lezen, op die momenten dat je geen behoefte hebt aan ingewikkelde verhaallijnen of diepgaande betekenissen in een boek.

Eindoordeel

‘Antsy does time’ is vermakelijk en een prima tussendoor-boek. Verwacht geen wereldschokkende zaken in dit boek, maar dat houdt niet in dat het een saai boek is. Gewoon, middelmatig.

Specificaties

Antsy does time by Neal Shusterman
Published by Lemniscaat
Genres: Young Adult
Pages: 216
ISBN: 9789047702054

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *