Wie is de Mol? Hints #2

wie is de mol

Aflevering 2 is weer geweest, de recap is geschreven, nu is het tijd voor de hints!

De aflevering

De afleveringstitel is ‘het laatste woord, letterlijk’. Dit kan leiden naar Ellie, die als politiewoordvoerder het laatste woord heeft. Of gaat het om het laatste woord van de uitzending? Dat was het woord ‘molletje’ gesproken door Remy.

Ook zou de titel kunnen verwijzen naar de laatste woorden van de oud-Mollen. Als je die achter elkaar zet en de laatste letters ervan neemt, dan krijg je ‘Klaas’: Molboek, Oordeel, Legenda, Contra & Focus.

Opdracht 1: Zoutmijnen

Tim gaat, in zijn eentje, een heel stuk verder het zoutveld op, waarom doet hij dat?

Ellie wil heel graag de ‘etherdiscipline’ uitleggen terwijl de opdracht al bezig is. Is dit leiding nemen of tijd rekken?

Remy vindt de kruiwagen met zout wel heel zwaar, laat hij die dan expres vallen of is hij gewoon niet zo sterk?

Opdracht 2: Trappen

Marjolein weet iedereen goed af te leiden tijdens deze opdracht. Is ze overduidelijk een kandidaat die molt of gewoon echt de mol?

Rop wil graag de trap in blokken verdelen. Zo is aan het eind niet meer te achterhalen wie verantwoordelijk was voor de foute treden.

Het muziekje na de opdracht is de soundtrack van de serie ‘Narcos’. Is dit een verwijzing naar Tim (presentator van Spuiten & slikken)?

Opdracht 3: Klooster

Remy pakt gelijk de envelop met de opdracht – weet hij al dat hij naar zijn mede-mollen gaat luisteren?

Ook hier weer wordt de zin ‘Het spel speelt zich niet af voor je ogen, maar achter je rug’ weer flink wat keren herhaald. Tijdens de intro hoor je bij het stukje van Annemieke ‘Achter je, achter je’, waarna Remy in beeld komt. Is dit dan een hint naar Remy?

Heb jij nog goede hints opgemerkt? Laat het achter bij de comments!

2 thoughts on “Wie is de Mol? Hints #2

  1. Die laatste woorden van de Oud-mollen op een rijtje vind ik wel heel sterk. Maar ergens denk ik toch niet dat Klaas de mol is, omdat hij (zeker in de eerste aflevering) zoveel aandacht krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *