Wie is de Mol? Aflevering 2

wie is de mol

Aflevering twee van ‘Wie is de Mol?’ en we leren de kandidaten steeds beter kennen. Voordat de aflevering echt begint, krijgen we een korte terugblik op vorige week. Wat me tijdens de terugblik nog opviel is dat Marjolein wel heel enthousiast is als ze hoort dat Klaas €1000 heeft verdiend voor de pot, maar niet heus. Airen vertelt ons aan het begin van de uitzending kort wat ze van iedereen vindt.

De titel van de aflevering is ‘het laatste woord, letterlijk’.

Zoutmijn

Opdracht 1: Zoutmijn

Bij deze opdracht zijn er vier soorten zout over het terrein verspreid en die moeten in karren gedaan worden en naar de juiste plek gebracht worden. Als de groep dat haalt, dan komt er €2000 in de pot. De opdracht begint en iedereen gaat als een kip zonder kop rondrennen. Er zijn een aantal dingen die opvallen tijdens deze opdracht.

  • Marjolein en Klaas zijn op hun gemakje aan het scheppen en lijken totaal geen haast te hebben.
  • Ellie wil eerst de nu al beroemde ‘etherdiscipline’ uit gaan leggen, waarmee ze tijd lijkt te willen verliezen.
  • Tim gaat het halve zoutveld afrennen, op zoek naar iets, maar wat, geen idee.
  • Remy vindt een kruiwagen met zout heel zwaar, terwijl hij als harpist gewend is om met een zwaar item te zeulen, lijkt mij.

Bij deze opdracht leek iedereen wel een beetje te mollen, sommigen waren traag met scheppen en anderen wisten niet met karren of kruiwagens om te gaan. Ellie hoopt als eerste in de ‘Wie is de Mol?’ geschiedenis dat de groep de portofoons onder de knie zal krijgen.

Al met al, de opdracht mislukt.

Foto opdracht

Opdracht 2: Trappen

Opdracht 2 is het reconstrueren van een groepsfoto. Rop suggereert al vrij snel in het spel dat er niet met treden, maar met blokken gewerkt moet worden. Handig voor het zicht, maar als Art later de treden afloopt is voor niemand te achterhalen bij wie deze opdracht mis is gegaan.

Marjolein lijkt heel graag de mol te willen zijn. Ze is bij elke opdracht duidelijk aanwezig en probeert iedereen of de verkeerde kant op te sturen of zodanig af te leiden dat de opdracht mislukt. Remy stelt daarom voor dat Marjolein het overzicht van de foto mag overzien, dan loopt ze in ieder geval niemand voor de voeten.

De kandidaten krijgen een kwartier om de foto te reconstrueren, waarbij elke goede tree hen €100 voor de pot oplevert. Er zijn 14 treden in totaal, als alles goed gekeurd wordt, dan doet Art er nog wat bovenop, zodat de kandidaten uiteindelijk €2000 kunnen verdienen.

De groep lijkt het supersnel te kunnen doen, want als er nog ruim 4 minuten op de teller staat, zijn ze al klaar. Doordat Art het per tree goedkeurd, weten we echter niet wie in deze opdracht heeft zitten mollen. De blokken waren als volgt verdeeld:

Tim – Airen – Cecile
Annemieke – Remy – Ellie
Klaas – Taeke – Rop
Marjolein voor het totaaloverzicht

Wat ik in de snelheid heb kunnen noteren is dat de rijen 1,2, 13 en 14 in ieder geval goed waren, maar drie van de zeven die goed waren heb ik niet voorbij zien komen.

Klooster

Opdracht 3: Klooster

In deze opdracht komen vijf oud-Mollen in een klooster bijeen en zij geven tips aan de kandidaten om de mol te ontmaskeren. De groep moet duo’s vormen, elk duo krijgt de keuze: 1 persoon naar binnen voor 10 minuten en de ander krijgt twee jokers of met z’n tweeen naar binnen voor 5 minuten en geen van beiden krijgt een joker. De kandidaten beslissen zelf of ze de jokers willen delen of zelf houden.

De duo’s zijn als volgt: Annemieke en Rop, Remy en Airen, Taeke en Tim, Cecile en Klaas, Ellie en Marjolein.

Taeke en Tim gaan als eerste. Taeke krijgt de jokers en Tim gaat op onderzoek uit. Als hij naar buiten komt, deelt hij netjes zijn informatie met Taeke en krijgt in ruil daarvoor een joker.

Bij Cecile en Klaas heerst er totaal geen vertrouwen, ze gaan dan ook beiden naar binnen. Als ze eruit komen weet Cecile niet meer wat ze gezien heeft, maar Klaas vertrouwt haar niet helemaal.

Rop gaat dan naar binnen, Annemieke krijgt de jokers. Rop deelt wel wat informatie, maar pas aan het eind is duidelijk dat zij dus de jokers hebben gedeeld, want Rop zet bij de test een joker in.

Ellie denkt als een rechercheur en vermoedt dat er meer te vinden valt in het klooster dan in eerste instantie lijkt. Ze tilt elke steen en elk stuk hout op en komt zonder enige informatie naar buiten. Marjolein deelt geen jokers met haar.

Remy duikt het klooster binnen en deelt, in ruil voor een joker, zijn informatie met Airen, hoewel hij daar wel terughoudend in is.

Wat constant naar voren lijkt te komen is de tip ‘Het spel speelt zich niet af voor je ogen, maar achter je rug’, dit wordt door de oud-Mollen een aantal keer gezegd en ook Art neemt deze zin weer in zijn mond.

Test en executie

Bij de test valt op dat de meeste kandidaten flink aan het spreiden zijn. Rop denkt weer in blokken, hij vult systematisch 5 vragen per Mol in en ook de rest van de kandidaten spreiden behoorlijk.

Jokers worden ingezet door Tim, Remy, Marjolein en Rop.

Wat me gelijk opviel tijdens de executie is dat Airen, Tim en Klaas behoorlijk zenuwachtig overkomen. Als Art het scherm van Marjolein laat zien en ze een groen scherm krijgt, vertrekt ze geen spier. Het lijkt erop alsof het haar niet echt interesseert of ze doorgaat of niet.

Het is jammer dat Airen eruit gaat, maar ik had haar, om heel eerlijk te zijn, geen moment verdacht. Ze was een goede kandidaat en totaal geen mol. Maar ja, doordat ik Airen niet verdacht, heb ik verder nog geen verdachte personen van mijn lijstje kunnen schrappen. Ik heb echt geen idee wie de Mol is. Jij?

De hints voor deze aflevering komen a.s. dinsdag online. Heb je al opvallende dingen gezien? Laat het achter bij de reacties, dan zet ik jouw hint dinsdag in mijn blogpost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *