Harry Potter and the Philosopher’s Stone – J.K. Rowling (Illustrated)

HP & the philosophers stone

Harry Potter is an ordinary boy who lives in a cupboard under the stairs at his Aunt Petunia and Uncle Vernon’s house, which he thinks is normal for someone like him who’s parents have been killed in a ‘car crash’. He is bullied by them and his fat, spoilt cousin Dudley, and lives a very unremarkable life with only the odd hiccup (like his hair growing back overnight!) to cause him much to think about. That is until an owl turns up with a letter addressed to Harry and all hell breaks loose! He is literally rescued by a world where nothing is as it seems and magic lessons are the order of the day.

Mijn mening

Ja, wie heeft ‘Harry Potter & the Philosopher’s Stone’ nou niet gelezen? Ik luister al 8 jaar, ja werkelijk waar, elke avond naar de luisterboeken om mee in slaap te vallen en ken de boeken dus bijna uit mijn hoofd. Als grote Harry Potter fan moest ik natuurlijk de illustrated versie hebben en vond de kerstvakantie wel een mooi moment om deze te gaan lezen.

Echt, als Harry Potter fan moet je deze versie in je kast hebben staan. Of als je nog nooit Harry Potter hebt gelezen, want de leesbeleving is echt geweldig. De tekeningen zijn zo gedetailleerd en absoluut een aanvulling voor tijdens het lezen. Het is zo tof om tijdens het lezen ook wat naar plaatjes te kijken, alsof je weer een klein kind bent.

IMG_20151220_211008

Jim Kay is een getalenteerde tekenaar en dat bewijst hij duidelijk in deze illustrated versie. Daarnaast is het verhaal gewoon een klassieker en blijft het gewoon geweldig om te lezen, het brengt voor mij een hoop herinneringen naar boven.

Ik begon in 2003 denk ik met lezen van de boeken en kan me herinneren dat ik op Texel op zoek was naar het volgende deel, want ik had alles uitgelezen. Ik kan me herinneren dat ik een van de boeken op de bank in ons vakantiehuisje daar las, met de open haard aan, want het was echt koud. Daarnaast doet Harry Potter me altijd denken aan de tijd dat ik in Bristol woonde, omdat ik toen naar de midnight-release party van de Deathly Hallows geweest ben. Heerlijk om zoveel herinneringen te hebben aan boeken!

Eindoordeel

Goed, als Harry Potter fan, maar ook als newbie, moet je de illustrated versie van ‘Harry Potter & the Philosopher’s Stone’ in je boekenkast hebben staan. Geloof me, al ken je de boeken uit je hoofd, dan nog is dit leuk om te lezen. Een echte speciale leesbeleving door de toevoeging van de tekeningen.

Specificaties

Harry Potter and the Philosopher's Stone by J.K. Rowling
Series: Harry Potter #1
Published by Bloomsbury
Genres: Young Adult
Pages: 256
ISBN: 9781408845646

[bol_product_links block_id=”bol_568b86d447468_selected-products” products=”9200000011395469″ name=”philosophers stone” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *