Wie is de Mol? Hints #1

wie is de mol

OK, de aflevering recap van ‘Wie is de Mol?’ van afgelopen zaterdag was zo populair dat ik een nieuwe feature erin gooi. Je hoeft niet langer het hele internet af te struinen voor hints, ik verzamel ze voor je. Elke dinsdag lees je hier wie de Mol is, of naar wie de meeste hints gaan. Laat ook vooral je eigen theorieën achter voor alle mede-Molloten.

Algemeen

HP de Tijd kwam met een geniaal artikel over de Mol – het is namelijk Taeke. Waarom, dat lees je hier.

De aankondiging van de uitzending wijst wel heel duidelijk naar Klaas als mol:

WIDM hint #2

De titel van deze uitzending is ‘wijsmaken’. Deze kun je in de uitzending naar verschillende kandidaten herleiden. Bijvoorbeeld weer naar Klaas. Art zegt dat hij de Mol pas in de finale weer spreekt, maar hij heeft in de eerste opdracht al een gesprek met Klaas. Heeft Art ons iets wijsgemaakt?

Deze hint kan trouwens ook slaan op Remy. Klaas moet op zoek naar een muzikant, maar hoeft zijn opdracht niet te vervullen. Is hem wijsgemaakt dat hij op zoek moet naar een muzikant? Of is het een echte hint – een muzikant, Remy in dit geval, speelt een wijsje.

Opdracht 1: Metro

Hint WIDM #1

Op de Wie is de Mol?-site van de AVRO staat bovenstaande hint. Inge reageerde op mijn blog:

M-1285… 1+2+8+5=16
Mol 16?? Klaas??

Daar had ik zelf nog niet aan gedacht, terwijl ik de hint wel gezien heb. Goed gevonden, Inge!

Opdracht 2: Topito

WIDM hint #3

Hier zie je alle bordjes zoals ze in beeld kwamen bij de Topito opdracht. Alleen Cecile mist hier, maar waarom is niet duidelijk.

Verder is Marjolein vrij verdacht, ze zorgt ervoor dat de groep de topito uit het geldvak trekt. Maar Taeke was in deze opdracht ook verdacht bezig, hij vond geld niet belangrijk en wilde voor zoveel mogelijk mensen gaan.

Zo, dat waren de meeste hints die ik kon vinden. Heb jij nog hints? Laat ze achter bij de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *