Het onmogelijke leven – Kate Scelsa

het onmogelijke leven

De zestienjarige MIRA begint met een schone lei op een nieuwe school. Deze keer zal ze doen alsof ze net als alle andere tieners kan functioneren, dat heeft ze haar ouders beloofd. Alsof ze niet doodmoe wordt van dit leven, en zich alleen echt wakker voelt als ze bij Sebby is.

SEBBY is Mira’s gay best friend. Hij lijkt altijd opgewekt, al is het leven in zijn pleeggezin allesbehalve een pretje. Samen hebben Mira en Sebby een wereld van magische rituelen en spontane roadtrips verzonnen, om het onmogelijke leven mogelijk te maken.

JEREMY, de verlegen jongen die zich na een incident aan het einde van vorig schooljaar in isolement heeft teruggetrokken, staat plots oog in oog met Sebby en Mira. En daarna zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn.

Mijn mening

‘Het onmogelijke leven’ gaat over drie tieners met elk hun eigen verhaal. In het begin is het even wennen omdat je over alledrie de personages leest. Jeremy is eigenlijk de hoofdpersoon, over hem lees je het meest.

Sebby woont in een pleeggezin, maar daar is hij niet echt geliefd. Mira lijkt vanaf het begin depressief te zijn en maakt haar eigen ontwikkelingen door, waarbij ze door middel van kleding zichzelf probeert te onderscheiden op haar nieuwe school. Jeremy heeft er nooit echt bij gehoord maar door Sebby en Mira kruipt hij een beetje uit zijn schulp en leert hij dat mensen om hem heen hebben toch echt wel heel belangrijk voor hem is.

Ik vond het begin soms wat traag, maar je moet echt de karakters leren kennen. Dat trage begin was ik ongeveer halverwege wel vergeten, want dan ken je de karakters en leer je meer over hun achtergrond. En die achtergrond is van alledrie heel heftig.

De drie verhalen komen samen en gaan weer uit elkaar, de drie hoofdpersonen leren elkaar kennen en met elkaar om te gaan. Dat gaat niet altijd even makkelijk en dat maakt het verhaal boeiend. Door de groei die ze samen mee maken en hoe hun karakters zich ontwikkelen, krijg je een band met ze en daarom zat ik aan het eind van het boek wel even met een brok in mijn keel.

Eindoordeel

‘Het onmogelijke leven’ van Kate Scelsa is een mooi debuut over opgroeien en de worstelingen tijdens de puberteit. Maar daar gaat het niet alleen over, het gaat ook over omgaan met het gezinsleven en psychische problemen. Dat maakt het verhaal boeiend.

Specificaties

Het onmogelijke leven by Kate Scelsa
Published by Clavis
Genres: Young Adult
Pages: 296
ISBN: 9789044826234

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_568961581a20e_selected-products” products=”9200000046155169″ name=”het onmogelijke leven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *