Stad van Beenderen – Cassandra Clare

stad van beenderen

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Mijn mening

Ik loop een beetje achter wat betreft young adult en fantasy achtige series. Dit komt vooral door het feit dat ik denk dat fantasy niets voor mij is, wat echt totaal niet waar is. Ik ben gek op verhalen met magie erin en daarom moet ik mezelf afleren om te denken dat ik niet van fantasy hou.

Goed, ‘Stad van Beenderen’. Dit is het eerste deel in de ‘Mortal Instruments’ (of de ‘Kronieken van de Onderwereld’) serie, waarvan iedereen altijd de afkorting TMI gebruikt (waarbij ik elke keer denk dat het staat voor ‘Too much information’, lekker verwarrend). Ik wilde de film gaan kijken, maar moest van mezelf wachten tot ik het boek gelezen heb.

Moon, de uitgeverij van deze serie, heeft een nieuwe uitgave uitgebracht en dit deel was €5! Spotgoedkoop voor een nieuw boek en toen ik een bon van de Bruna had, wist ik dat ik dit boek wilde bestellen.

In het verhaal van ‘Stad van Beenderen’ komt Clary erachter dat haar moeder een demonenjager was en dat zij er ook een is. Ze moet de gebruiken en de wereld van de demonenjagers leren kennen en dat gaat niet altijd even makkelijk.

Wat een heerlijk boek zeg. Ik ging er als een trein doorheen, want het is vanaf het begin spannend. Je ontdekt alles tegelijk met Clary en dat zorgt er ook voor dat je nieuwsgierig blijft tot het eind. Tja, en dan het einde. Het is natuurlijk een serie en dan weet je het al. Je moet eigenlijk gewoon alle boeken in huis hebben, anders moet je er niet aan beginnen. Hoewel het bij deze serie wel meevalt hoor.

En dan heb je de film nog, die voor mij eigenlijk vrij saai was. Wat een goed punt is, want de film is bijna precies zoals het boek. Een heerlijke boekverfilming dus!

Eindoordeel

Als je van magie houdt en gek bent op series zoals Buffy, dan moet je ‘Stad van Beenderen’ gewoon lezen. Spannend, intrigerend en een boeiende nieuwe wereld.

Specificaties

Stad van Beenderen by Cassandra Clare
Series: The mortal instruments #1
Published by Moon
Genres: Young Adult
Pages: 480
ISBN: 9789044328516

[bol_product_links block_id=”bol_56867d8bc5b9a_selected-products” products=”9200000050480672,9200000005224491″ name=”stad van beenderen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *