Gelezen boeken 2015

Gelezen boeken november 2015

Ik las in 2015 een hele hoop boeken, precies 200 om precies te zijn. Om je geen ellenlang overzicht te geven, zet ik hier de hoogte- en dieptepunten op een rijtje. Ben je op zoek naar een recensie, kun je het beste naar mijn overzicht van recensies gaan.

Januari

In januari las ik 14 boeken, waarvan er 3 recensieboeken waren. Het beste boek van januari was ‘Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd‘. Het slechtste: ‘De dertigersdroom‘.

Februari

In februari las ik 17 boeken, waarvan 9 recensieboeken. Voor deze maand vind ik het zo lastig om het beste boek te kiezen, ik las zoveel mooie boeken. ‘De Vleugels trilogie‘ (waarvan het derde deel nog niet uit is), was erg goed, maar ook ‘Het boek van wonderlijke nieuwe dingen‘ vond ik geniaal.

Het slechtste boek was ‘Cheesecakes & kilts‘. Niet heel slecht, maar ook niet geweldig.

Gelezen boeken maart 2015

Maart

In maart las ik 15 boeken en maar twee ervan waren van mijzelf. Ik las in maart flink wat thrillers, waarvan ‘Ik ben de nacht‘ en ‘Galgenveld‘ er met kop en schouders bovenuit steken.

Dochters van Mulan‘ raakte mij totaal niet en was een flinke worsteling om doorheen te komen.

April

April was een vrij rustige maand, ‘maar’ 14 boeken. Ik las 10 recensieboeken, ‘After‘ vond ik het tofst, maar ik ben ook nog steeds erg trots op ‘Het regent geluk‘. ‘The family Fang‘ daarentegen boeide me niet, maar las ik wel uit. Gelijk naar de kringloop met dat boek!

gelezen boeken mei 2015

Mei

In mei haalde ik flink in, ik las 19 boeken en haalde ik 7 van mijn eigen TBR stapel.

Waar het licht is‘ was echt het mooiste boek, maar ook ‘Passagier 23‘ vond ik geweldig. ‘Engeleneiland‘ vond ik vooral lastig te lezen door de vele verschillende namen.

Juni

Juni was druk en dus las ik iets minder. Niet erg, want ik wist dat de zomervakantie eraan zat te komen. Ik las 5 eigen boeken en 11 recensieboeken.

In juni maakte ik kennis met de boeken van Carina van Leeuwen, ‘Koud spoor‘ las ik in een dag uit. ‘The world of the Hunger Games’ las ik ook zo uit, maar vond ik niet echt een toevoeging aan mijn collectie.

Juli

Juli was voor mij echt de topmaand, ik las een geweldige hoeveelheid boeken, 25 maar liefst. Ik las 11 boeken van mijn eigen TBR en 14 recensieboeken.

Mr Mercedes‘ liet me kennismaken met Stephen King’s geweldige schrijfstijl en ik begon met ‘Zin‘ in de Q-trilogie van Jackie van Laren.

The girl on the train‘ beloofde zoveel goeds, maar vond ik zwaar tegenvallen.

Augustus

Na juli had ik het lezen een beetje gezien, in augustus las ik daarom ‘maar’ 15 boeken. 7 van mijn eigen stapel en 8 recensie-exemplaren.

Onderweg met Roadie‘ was echt mijn favoriet (en stiekem ook wel de ontmoeten met Thomas Acda!), maar ook het ‘Wetboek voor bloggers‘ vond ik boeiend.

Ook dit gaat voorbij‘ vond ik heel zwaar om te lezen.

Gelezen boeken september 2015

September

September, de zomervakantie is vorbij. Minder tijd om te lezen dus. Ik las 16 boeken, 10 recensieboeken en 6 van mijn eigen stapel.

‘Rode koningin’ vond ik zo goed en van ‘Shoot‘ leerde ik heel veel over fotografie. ‘In the darkness’ vond ik echt zo slecht.

Oktober

In oktober had ik wat meer tijd en daarom las ik meer: 19 boeken in totaal! Er kwamen 12 recensieboeken van mijn stapel en 7 van mijn eigen boeken.

Sterker dan ooit‘ leerde me heel veel over vallen en opstaan, bij ‘De hemel begint bij je voeten‘ moest ik huilen, net zoals bij ‘Liefdesbrieven aan de sterren‘.

Silent to the bone‘ vond ik wat minder.

November

In november las ik een stuk minder, ik had het behoorlijk druk. Daarom maar 16 boeken gelezen deze maand, waarvan er 11 recensieboeken waren.

Het meest genoot ik van ‘Career of evil‘ en ‘Vervloekt‘, maar ook het boek van de ‘Groene meisjes‘ en ‘Redenen om te blijven leven‘ vond ik erg fijn.

December

In december las ik uiteindelijk 15 boeken, maar moest ik op oudjaarsdag nog wel even flink lezen om mijn laatste boek uit te lezen, waarmee ik op 200 ben gekomen! Ik heb mijn doel dus gehaald voor dit jaar!

Ik las 8 recensieboeken en 7 eigen boeken, ‘Lieveling‘ vond ik veruit het heftigst, ‘Stad in brand’ het minst boeiende boek (ooit!).

Wow. Ik ben zo blij dat ik mijn doel gehaald heb. Soms was het best even worstelen om te gaan lezen. In 2016 wil ik weer 200 boeken gaan lezen.

Heb jij je doel gehaald? Wat was het beste en slechtste boek dat je in 2015 las?

2 thoughts on “Gelezen boeken 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *