Terugblik 2015

Een terugblik op 2015, kijken waar je staat en waar je aan moet werken. Het is traditie voor deze tijd van het jaar. Ik heb in december 2014 en september 2015 blogs geschreven over mijn voornemens. Wat is daar nou van terecht gekomen?

Bloggen

Mijn voornemen was om mijn layout te veranderen en vooral meer te gaan bloggen. Een succes op beide vlakken, want ik heb niet alleen mijn layout veranderd, ik kreeg ook een fantastische header voor mijn blog, die ontwierp Vanessa voor me. Daar ben ik nog steeds erg blij mee en deze past echt zo mooi bij mijn blog. De layout is inmiddels ook veranderd, maar misschien… Nee hoor, voorlopig heb ik geen plannen om ‘m te wijzigen.

Gezond leven

Twee keer in de week sporten is inmiddels bijna een gewoonte geworden, de keren dat ik heb afgezegd kwam doordat ik of moest werken of omdat ik ziek was. Geen zin is geen reden geweest om af te zeggen en daar mag ik al trots op zijn, vind ik. Gezond leven, tja, dat is nog een moeilijke. Gewoontes zijn erin geslopen sinds ik meer thuis ben en daar moet ik vanaf zien te komen en dat is lastig. Dit blijft een punt, ook voor volgend jaar.

Meer inkomen

Dit is zeker gelukt vanaf half oktober. Ik heb flink meer gewerkt, maar nu het nieuwe jaar in zicht komt, lijkt het erop dat ik weer minder werk heb. Echt balen, dus ook deze zal volgend jaar weer terugkomen.

Genieten

Leuke dingen waren er genoeg dit jaar, leuke dingen die voornamelijk in het teken stonden van boeken. Maar ook genoot ik van de dagjes weg, de shopsessies in Duitsland en de lieve mensen om me heen. Genieten kan ik altijd meer doen, maar ik kan met recht zeggen dat ik genoten heb van dit jaar.

Lezen

Holy moly, wat heb ik onwijs veel gelezen dit jaar. Hoeveel? De eindstand maak ik vrijdag op met mijn traditionele jaaroverzicht. Niet alleen heb ik veel gelezen, ik ben ook naar veel events geweest dit jaar. Het boekenfestijn, Paagman en het VIBYA event, om een maar een paar te noemen. Ik mocht veel bloggers en schrijvers ontmoeten en dat was eigenlijk nog wel het leukste.

Mijn TBR stapel is nog niet veel verlaagd, ik doe mezelf nog geen bibliotheek abonnement cadeau, maar de balans tussen eigen en recensieboeken is wat beter geworden.

Wat mijn plannen zijn voor 2016 lees je volgend jaar op mijn blog! Hoe was jouw jaar?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *