De jurkendief – Natalie Meg Evans

>jurkendief

De 17-jarige Alix heeft maar één wens: ontwerper worden en deel uitmaken van de wereld van de Parijse haute couture, de wereld van onder meer Coco Chanel en Elsa Schiaparelli. Die wens lijkt uit te komen als ze dankzij haar minnaar haar droombaan aangeboden krijgt bij Hermès, een prominent modehuis in Parijs – maar tegen een prijs. Om de positie te bemachtigen, moet ze in ruil daarvoor de nog niet getoonde jurken van een bekende ontwerper kopiëren voor de zwarte markt. Alix weet dat als ze betrapt wordt, haar droom voorbij is – maar sommige dromen zijn elk risico waard…

Mijn mening

Als je me al wat langer volgt, weet je al dat ik gek ben op boeken die over mode gaan. Gecombineerd met de zin ‘voor de liefhebbers van Downton Abbey’ wist ik dat ik dit boek leuk zou vinden. De mode uit de tijd van Coco Chanel blijft er toch altijd voor zorgen dat mijn hart sneller gaat kloppen. De moeite die er in die tijd in kleding gestopt werd en dat er nog echt haute couture bestond, kleding die persoonlijk voor jou gemaakt wordt, ja, ik zou best in die tijd willen leven!

Ondanks dat ik geen echte fan ben van Parijs (ja, shocker, geef mij maar Londen of liever zelfs Bristol!) en ik dus niet veel van Parijs en de omgeving wist, maakte dat voor het verhaal van ‘De jurkendief’ echt totaal niet uit, want Natalie Meg Evans beschrijft Parijs tot in de (soms vieze) details. Daarnaast schrijft ze zo mooi dat je de stoffen en ontwerpen waar Alix mee te maken heeft, zo voor je ziet. Dat is de hele charme van het boek.

Vanaf het eerste begin hoop je dat Alix zelf modeontwerpster wordt en doordat je haar zo goed leert kennen, krijg je vanaf het begin al gelijk een band met haar. Die wordt alleen maar sterker naarmate het verhaal verder gaat. Ik kreeg aan het eind van het boek echt wel wat tranen in mijn ogen.

Eindoordeel

Als je van mode houdt en gek bent op romans waarbij mode een hoofdrol speelt, dan is ‘De jurkendief’ echt wat voor jou. Meeslepend, origineel en vermakelijk tot het einde.

Specificaties

De jurkendief by Natalie Meg Evans
Published by De Fontein
Genres: Roman
Pages: 512
ISBN: 9789026136733

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_567bc6c690cb4_selected-products” products=”9200000046508394,9200000046099894″ name=”jurkendief” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *