Vervloekt – Josephine Angelini

IMG_20151129_114822

De 16-jarige Helen woont met haar vader op het eiland Nantucket, waar zelden iets gebeurt. Dus wanneer de mysterieuze familie Delos op het eiland komt wonen, heeft iedereen het erover. Alleen Helen wantrouwt van begin af aan de Delos-familie. Dan ontmoet ze Lucas. Hij maakt een storm aan emoties in haar los. Hij is belachelijk knap en ze kan hem wel met haar blote handen wurgen. Door een oude Griekse vloek voelen ze een diepe haat voor elkaar. Maar soms is de liefde sterker dan de haat en kunnen zelfs de goden niet voorkomen wat er gebeurt…

Mijn mening

Deze drukproef van ‘Vervloekt’, het eerste deel in de Goddelijk serie, zat in de goodiebag van het VIBYA event en ik had werkelijk geen idee waar het over ging. Ik probeer me vaak te laten verrassen, dat vind ik toch het leukst om zo een boek te lezen.

Ik zat vanaf het begin gelijk in het boek en las het dan ook binnen een dag uit. Het deed me af en toe erg denken aan een combinatie van de Percy Jackson verhalen (ondanks dat ik alleen de films heb gezien) en Twilight. De diepe haat die Helen en Lucas voor elkaar voelen deden me erg denken aan de haat tussen Edward en Jacob, alsof het voor altijd in de boeken staat dat ze elkaar moeten haten.

Het verhaal van ‘Vervloekt’ is gecombineerd met de mythes van de Griekse Goden en dat is wat mij betreft heel erg boeiend. Ik heb me nooit verdiept in die mythes en weet er dus niet alles van en daarom ontdekte ik, samen met Helen, meer over deze mythes en de Griekse Goden. Dat vond ik echt een heel leuk element in het boek.

Dit is het eerste deel in een serie van drie boeken, dus je hebt nog wat om naar uit te kijken. Het einde nodigde zeker uit om de volgende boeken te gaan lezen!

Eindoordeel

Hou je van Percy Jackson, Griekse Goden en mythes, dan is ‘Vervloekt’ zeker een aanrader voor je. Gevuld met spanning, sensatie, maar ook een beetje romantiek, die combinatie zorgt ervoor dat je het boek zo uit zult hebben en uit zal kijken naar het volgende deel.

Specificaties

Vervloekt by Josephine Angelini
Series: Goddelijk #1
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Young Adult
Pages: 432
ISBN: 9789024569267

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5679409c988b8_selected-products” products=”9200000045983284″ name=”Vervloekt” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *