5 leuke agenda’s voor 2016

planners

Ik ben gek op agenda’s. Het liefst wissel ik 6 keer per jaar van systeem, maar de laatste jaren gebruik ik eigenlijk redelijk hetzelfde systeem. Ik ben nog steeds gek op agenda’s en kan me echt verlekkeren op de ‘Plan with me’ video’s op YouTube. Mijn droomagenda is toch echt de Erin Condren.

Maar goed, het nieuwe jaar begint bijna en nu las ik laatst dat mensen toch graag op papier blijven plannen en daarom zocht ik voor jou de leukste agenda’s voor 2016 uit!

Als tip had ik je natuurlijk mijn eigen agenda gegeven, die je al regelmatig voorbij hebt zien komen, maar die is helaas uitverkocht.

filofax original

Filofax

Filofax gebruikte ik een aantal jaar geleden, van A5 formaat tot pocket formaat, ik had een hele collectie. Nu heb ik alleen nog een pocket Filofax, die eigenlijk niet gebruikt wordt. Filofax agenda’s kun je helemaal naar je eigen stijl inrichten, met dagplanners, weekplanners, maandplanners, maar ook qua formaat. Je hebt A5, personal, pocket, maar ook slimline. Genoeg keuze en eigenlijk geldt voor de leren Filofax dat ie mooier wordt hoe meer je ‘m gebruikt. En zeg nou zelf, een fluor roze agenda is toch om te kwijlen?

erin condren

Erin Condren

De meeste ‘Plan with me’ video’s die ik kijk staan in het teken van de Erin Condren planners. Je kunt op Etsy hele kits met stickers kopen om je planner te decoreren. Echt een geweldige planner, maar niet een die je met je meesleept, want hij is behoorlijk zwaar. En de reden dat ik deze nog niet heb aangeschaft is die prijs. Holy moly, $50 voor een planner (en dan heb je de verzendkosten nog niet eens meegerekend). Maar wat een beauty!

midori

Midori

De Midori is vooral een notebook, maar doordat je er drie verschillende notebooks in kwijt kunt, kun je ‘m ook prima gebruiken als agenda. Een heel erg mooi item die, net als de Filofax, mooier wordt hoe vaker je ‘m gebruikt. Ideaal om mee te nemen in je tas, maar ook fijn om aantekeningen in te maken (of gebruik ‘m om te doodlen!). Voor de Midori zijn verschillende vullingen beschikbaar, dus ook deze is heel erg aan te passen aan je eigen wensen.

happy planner

Happy Planner

Een soortgelijk systeem als de Erin Condren planner, maar de Happy Planner is nog meer aan te passen. De ringen zorgen er namelijk voor dat je pagina’s kunt weghalen of toevoegen. In Nederland is deze planner lastig te verkrijgen, maar ik ben zeker nog steeds aan het twijfelen of ik ‘m zal aanschaffen. De ‘Plan with me’ video’s op YouTube zijn een grote inspiratie voor het decoreren van deze agenda en aangezien het formaat hetzelfde is als de Erin Condren, kun je ook alle sticker kits ervoor gebruiken. Het voordeel hieraan is wel dat je niet alle maanden mee hoeft te slepen.

Hema

Hema

Natuurlijk kan ik de Oer-Hollandse Hema in dit overzicht niet laten ontbreken. Ik gebruik zelf deze agenda als ’tas-agenda’. Hier kan ik in kliederen en schrijf ik al mijn afspraken op. Mijn ‘Make time’ planner ligt op mijn bureau en gebruik ik voor mijn weekplanning en to do lijsten. Ik kocht deze agenda overigens vorige week en deze was in de winkel met 50% korting verkrijgbaar.

Heb jij al een agenda voor 2016 of gebruik je liever een digitale agenda?

2 thoughts on “5 leuke agenda’s voor 2016

  1. Leuk om jouw agenda-idee├źn te zien! Ik heb een van de V&D voor 2016. Ik wilde een grotere dan mijn HEMA agenda van dit jaar, maar ik heb uiteindelijk toch een kleinere gekocht. Deze was de enige die ik er leuk uit vond zien en die volgens mijn specificaties was (zoals ma-wo/do-zo op twee bladzijden tegenover elkaar). Deze ziet er in ieder geval wel vrolijk uit, maar ik had liever een groter model gehad. Misschien vind ik die nog wel.

    Ja, ik ben echt op zoek geweest! De Erin Condren agenda ziet er prachtig uit maar inderdaad is die wel duur. Ook wel een beetje een meisje-agenda met al die stickers enzo. Dat vind ik reuzeleuk, maar uit ervaring weet ik dat aan het eind van het jaar de stickers niet gebruikt zijn (zoals bij de HEMA agenda van dit jaar).

    1. Ja het is echt zoeken naar een perfect exemplaar, ik heb die van mij nog niet gevonden hoor! Ik zou t fijn vinden om voor elke dag evenveel ruimte te hebben. Ach, ik blijf lekker bezig zo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *