De luchtsleutel – James Frey

De luchtsleutel

Na de ultieme strijd in Endgame – De opdracht, waarbij twaalf mensen ‘speelden’ om hun eigen eeuwenoude cultuur, gaat de strijd nu onverminderd door. Endgame, de wereldwijde game die hun lot zal bepalen, is de keiharde realiteit. Ze strijden om de felbegeerde drie sleutels, waarmee de winnaar het voortbestaan van zijn cultuur veiligstelt. Ook in dit tweede deel is er maar één regel: er zijn geen regels.
De spelers die nog in de running zijn, vervolgen hun gevecht op leven en dood. Het spel kent letterlijk en figuurlijk geen grenzen en is loodzwaar, de inzet immens hoog. What will be will be.

Mijn mening

Vorig jaar las ik ‘Endgame 1 – De opdracht‘ en mocht ik ook mee op een rondvaart met de schrijver van deze serie, James Frey. Het eerste deel van de Endgame serie eindigt, natuurlijk, met een open einde en ik was dan ook erg benieuwd hoe de serie verder ging.

In ‘Endgame 2 – De luchtsleutel’ gaan de overgebleven deelnemers op zoek naar de tweede sleutel, ‘De luchtsleutel’. Net als het eerste deel is dit deel gevuld met flink wat geweld, soms wat heftig. Ik vond het soms af en toe iets te gruwelijk, hoewel dat wel heel goed bij het verhaal past. Toch vond ik het soms best heftig voor het genre, dit wordt toch onder ‘Young Adult’ geplaatst en dat paste niet altijd even goed.

Desondanks leest ‘De luchtsleutel’ weer als een trein, je zit meteen net als de deelnemers compleet in het spel en je wilt weten of je favoriete speler zal overleven. Ik ben echt benieuwd hoe James Frey het einde van deze serie zal laten aflopen. Er komt namelijk nog een derde deel, hoewel deze pas volgend jaar uit zal komen.

Eindoordeel

De serie Endgame is spannend, soms wat gruwelijk, maar wel heel bijzonder. James Frey heeft met ‘De luchtsleutel’ weer een boeiend verhaal neergezet en ik ben benieuwd hoe dit af zal lopen.

Specificaties

De luchtsleutel by James Frey
Series: Endgame #2
Published by Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 440
ISBN: 9789000340750

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5676f98f7e4f2_selected-products” products=”9200000045871856,9200000050067858″ name=”luchtsleutel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De luchtsleutel – James Frey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *