Enkele reis – Marelle Boersma

Enkele reis

Het definitieve vertrek van Suus naar Portugal heeft fatale gevolgen… Het geluk lacht Suus toe als ze haar droom volgt en naar het buitenland verhuist. Samen met zus Anouk en dochtertje Sterre settelt ze zich in een oude boerderij op het platteland van Zuid-Portugal. Maar dan slaat het noodlot toe: Sterre verdwijnt spoorloos. Tijdens haar zoektocht merkt Suus dat er zaken voor haar verzwegen worden. Wie kan ze nog vertrouwen?

Mijn mening

Marelle Boersma schreef ‘Enkele reis’ naar aanleiding van de verdwijning van Madeleine McCann. Het begin van het boek lijkt er zeker op, maar geloof me dat het einde als een bom inslaat. Marelle Boersma kan boeiend schrijven, op zo’n manier dat je eigenlijk vanaf de eerste pagina wilt weten wat er precies gebeurd is.

‘Enkele reis’ lees je vanuit het oogpunt van Suus, gecombineerd met stukken uit het boek dat haar zus Anouk schrijft over de gebeurtenissen. Het is verwarrend, want net als Suus weet je niet wat er gebeurd is. Dat zorgt ervoor dat je wilt blijven lezen, want je hoopt net als Suus, dat Sterre nog leeft en dat moeder en dochter op een gegeven moment herenigd zullen worden.

Naarmate het verhaal van ‘Enkele reis’ vordert, denk je steeds meer te weten hoe het zit, maar doordat er een aantal dingen gebeuren, twijfel je daar ook weer aan. Dat is de kracht van de schrijfstijl van Marelle Boersma. Ze zet je vanaf het begin op het verkeerde been en vlak voor het einde knalt ze er even een heel ander verhaal in, waardoor je gewoon compleet van je sokken geblaast wordt.

Eindoordeel

‘Enkele reis’ is dan wel geinspireerd op het verhaal van Madeleine McCann, dat is dan ook de enige overeenkomst. Het verhaal is spannend, goed in elkaar gezet en soms zelfs frustrerend omdat je zo verward bent over wat er nou precies aan de hand is. Maar het einde blaast je compleet omver. Wat een goede thriller zeg!

Details

Enkele reis by Marelle Boersma
Published by De Crime Compagnie
Genres: Thriller
Pages: 350
ISBN: 9789461093110

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_566fecd9a8353_selected-products” products=”9200000049290098,9200000046418766″ name=”enkele reis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *