Gelezen boeken november 2015

Gelezen boeken november 2015

Als ik terug kijk op afgelopen maand, voelt het vooral alsof ik moeizaam door de boeken heen kwam, gek genoeg. Ondanks dat, als ik zo terug kijk op de titels, heb ik wel echt mooie boeken gelezen. Hierbij het overzicht van wat ik heb gelezen. Als de recensie al online staat, kun je op de titel klikken om deze te lezen!

 1. While you were dreaming – Lola Jaye. Meh, ik las dit boek omdat ik vooral Engelse boeken wilde lezen voor de trade in middag bij de American Book Centre. Dit was niet een heel origineel verhaal en dus ook niet de moeite om er een recensie over te schrijven.
 2. Cold courage – Pekka Hiltunen. Een onverwachts goed boek, hoewel ik het verhaal compleet anders had ingeschat.
 3. Charlotte Markham and the House of Darkling – Michael Boccacino. Een heel erg fantasy boek, waarvan ik niet weet waarom ik dit in mijn kast had staan. Wel goed, hoewel het laatste een beetje vermoeiend aanvoelde.
 4. De Groene Meisjes – Merel Wildschut & Jamie van Zijl. Een erg fijn boek over de veganistische levensstijl. Boeiend, heerlijke recepten en mooie foto’s!
 5. De nachtuilen – Jeroen van Unen. Een originele YA met een leuke verhaallijn. De recensie hiervan komt vrijdag online.
 6. Career of Evil – Robert Galbraith. Aaahhhh!! Hier keek ik al maanden naar uit en het was ook echt weer genieten. De recensie kun je vandaag op mijn Engelse site vinden.
 7. Gebroken – Jennefer Mellink. Een YA waarvan ik niet goed weet wat ik ervan moet denken. De recensie volgt volgende week.
 8. Gangster Anders en zijn vrienden – Jonas Jonasson. Oh ik hou van de boeken van Jonas Jonasson. Deze viel ook weer niet tegen, mijn recensie volgt snel!
 9. De kristallen sleutel – Manon Spierenburg. Een bizarre combinatie van Lost en Alice in Wonderland. Ik ben wel nieuwsgierig hoe het verder gaat, maar er mist nog wat in het boek.
 10. Op de hielen – Karen Rose. Een boek van 700+ bladzijde dat ik in een dag of 2 uit las. Bijzonder spannend tot het einde.
 11. Redenen om te blijven leven – Matt Haig. Tranen met tuiten, zo herkenbaar was dit boek. Mooi om te lezen maar ook behoorlijk heftig.
 12. Carry on – Rainbow Rowell. Meh. De fanfiction uit Fangirl is uitgekomen als boek en ik had er denk ik meer van verwacht. Delen herkende ik, maar ik vond het niet zo leuk als ik verwacht had.
 13. Even leek alles normaal – Mila van Oosten. Mila is depressief en schrijft in haar autobiografische roman over hoe ze daar mee om ging. Persoonlijk en met vlagen heftig.
 14. Enkele reis – Marelle Boersma. Gebaseerd op het verhaal van Madeleine McCann, een superspannend verhaal met een verrassende ontknoping.
 15. De luchtsleutel – James Frey. Het tweede deel in de Endgame serie. Spannend, verwarrend en bizar.
 16. Vervloekt – Josephine Angelini. Een boeiende YA met een goddelijk randje. Leuk, spannend en ik ben erg benieuwd naar het volgende deel!

Al met al heb ik dus nog 16 boeken gelezen en daar zaten een paar flinke boeken tussen ook. Ik heb dus echt doorgelezen, ondanks dat het niet zo voelde.

Met deze 16 boeken heb ik dit jaar in totaal 185 boeken gelezen en hoop ik dus in december nog 15 boeken te lezen om mijn doel van 200 boeken dit jaar nog te halen. Ik heb deze week vrij dus als ik me los kan scheuren van Homeland, ga ik zeker proberen flink wat uurtjes te lezen.

Hoe staat het met jouw uitdaging? Ga je ‘m halen of moet je nog flink doorlezen?

2 thoughts on “Gelezen boeken november 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *