Het meisje in de rode jas – Kate Hamer

Het meisje in de rode jas
Het gebeurt wel vaker dat de achtjarige Carmel Wakeford zich verstopt voor haar moeder. Maar wanneer ze dit spelletje uitprobeert tijdens een verhalenfestival voor kinderen, raakt ze haar moeder Beth plotseling echt kwijt. Een man, die haar heeft gadegeslagen, stapt op haar af en vertelt haar dat haar moeder een vreselijk ongeluk heeft gehad. Hij doet zich voor als haar grootvader en ze rijden samen naar het ziekenhuis, waar ze echter nooit aan zullen komen.

In werkelijkheid is Beth kerngezond. Ze begint een wanhopige zoektocht naar haar dochter. Hoewel ze geen enkel spoor heeft, houdt ze de hoop levend dat haar dochter nog ergens is, gezond en wel.

Mijn mening

‘Het meisje in de rode jas’ van Kate Hamer las ik al in augustus, toen de Boekerij een oproep plaatste, ze zochten mensen die een geheim manuscript wilde lezen. Ik meldde mij aan en mocht dit boek, zonder dat ik wist wie de schrijfster was of wat de naam van het boek was, lezen.

Ik wist eigenlijk niet eens waar het verhaal over ging, behalve dat het dan een thriller was. Dat vond ik al een bijzondere ervaring en ik was dan ook erg benieuwd of ik het boek wat zou vinden. Het duurde nog even voordat het boek uit zou komen, kun je nagaan wat voor een proces er vooraf gaat, voor een boek daadwerkelijk uitgegeven wordt.

Waar ik gelijk aan moest denken toen ik het boek las, was de schrijfstijl van Nicci French. Het is mysterieus, intrigeerd en doordat je de hoofdstukken leest vanuit Beth en vanuit Carmel, wordt je wel op de hoogte gehouden, maar weet je net niet genoeg wat er aan de hand is.

Je komt daar langzamerzeker achter en dat zorgt voor een flinke spanningsboog door het hele boek heen. Je blijft geintrigeerd en dat zorgt dat dit boek niet neer te leggen is. Je wilt gewoon weten wat er gaat gebeuren met Carmel en je hoopt natuurlijk dat ze weer samen komt met haar moeder. Of dat zo is, dat moet je zelf maar uitvinden!

Eindoordeel

‘Het meisje in de rode jas’ van Kate Hamer is een thriller met een constante spanningsboog en onderhuidse spanning. Als je van Nicci French houdt, dan weet ik zeker dat je dit boek ook geweldig gaat vinden.

Specificaties

Het meisje in de rode jas by Kate Hamer
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 384
ISBN: 9789022570265

[bol_product_links block_id=”bol_565b48b176b65_selected-products” products=”9200000046170397,9200000046134275″ name=”kate hamer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *